Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Alexandrei din Botoșani. Colega de salon spune adevărul despre intervenția medicilor: ”Plângea că o doare”

Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Alexandrei din Botoșani. Colega de salon spune adevărul despre intervenția medicilor: ”Plângea că o doare”

Cazul Alexandrei Ivanov din Botoșani a șocat o țară întreagă. Tânăra însărcinată a decedat în data de 18 august, chiar în spital, un loc unde ar fi trebuit să fie ținută în viață. Acest eveniment tragic a scos la iveală probleme grave din sistemul de sănătate din România, lăsând în urmă o familie profund îndurerată și întrebări fără răspuns.

Alexandra Ivanov, o tânără însărcinată din Botoșani, a trăit ultimele clipe ale vieții sale într-o agonie greu de imaginat. Tânăra a lăsat în urmă un soț devotat și trei copii mici, care acum trebuie să facă față unei pierderi insuportabile. Cum a ajuns Alexandra în această situație și ce s-a întâmplat în ziua tragică a decesului ei sunt întrebări care au marcat o națiune întreagă.

Declarațiile medicului care a tratat-o pe tânără

Cătălin Ilie Surdeanu, medicul de serviciu în ziua în care Alexandra și-a dat ultima suflare, a oferit recent o serie de declarații care dezvăluie detalii șocante despre tragedie. Potrivit acestuia, tânăra a fost adusă de urgență la terapie intensivă din cauza unei hemoragii nazale și bucale grave. Cu toate eforturile sale și ale echipei medicale, Alexandra a intrat în stop cardiac.

Medicul specialist a afirmat că în cazuri similare, pacienții au reacționat favorabil la manevrele de resuscitare, dar în cazul Alexandrei, toate eforturile au fost în zadar, și a fost declarat decesul.

„În data de 18 august 2023, în jurul orei 7:35, pacienta a ajuns pe compartimentul ATI Maternitate. Am fost solicitat, am ajuns imediat la ea, am evaluat-o, am certificat stopul cardio-respirator, deci ea nu avea puls și nu respira. S-au inițiat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară specifice conform protocolului în cazul dânsei cu masaj cardiac extern și catecolamine intravenos, plus protejarea căii aeriene superioare pentru ventilație artificială.

S-au continuat aproximativ 40 – 45 de minute manevrele timp în care, din păcate, nu s-a obținut întoarcerea la circulația spontană și după aproximativ 45 de minute a trebuit, din păcate, să certificăm decesul”, a mărturisit Cătălin Ilie Surdeanu, medic Compartiment ATI.

Colega de salon a Alexandrei contrazice medicii

Informațiile oferite de colega de salon a Alexandrei contrazic declarațiile medicului. Colega de salon a tinerei însărcinate susține că aceasta a fost lăsată să se chinuie ore în șir, deși a acuzat în repetate rânduri dureri și senzație de sufocare. Mai mult decât atât, niciunul dintre membrii personalului medical nu i-ar fi venit în ajutor.

„Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă. Gura și nasul îi erau vinete. Am chemat repede și a venit asistenta și ea tot spunea că nu are aer. Între timp i-a luat tensiunea, i-a pus aparatul de monitorizare și au mai venit 5-6 asistente la patul ei. Eu nu am văzut să fi venit vreun medic, nu a fost medic”, a spus femeia care împărțea salonul cu Alexandra.

Această discrepanță în relatări ridică semne de întrebare cu privire la circumstanțele exacte ale decesului Alexandrei Ivanov și la calitatea serviciilor medicale oferite într-un moment critic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: