Redactia.ro
Home » Știri » Noi dezvăluiri în cazul arestării lui Gică Popescu. Un fost deputat PSD scoate noi detalii la iveală

Noi dezvăluiri în cazul arestării lui Gică Popescu. Un fost deputat PSD scoate noi detalii la iveală

Au apărut noi dezvăluiri în aczul arestării lui Gică Popescu din 2014. Un fost deputat PSD a oferit într-un interviu detalii despre orchestrarea arestării lui Gică Popescu. 

 

Noi detalii în cazul arestării lui Gică Popescu

Fostul mare fotbalist român, Gică Popescu, a fost condamnat definitiv pe data de 4 martie 2014 la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare în dosarul transferurilor.  Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a oferit noi detalii în cazul arestării lui Gică Popescu din 2014.

În interviul acordat pentru Realitatea Plus, fostul deputat PSD a dezvăluit că știe cine sunt cei care au stat în spatele arestării fotbalistului.

Fostul fotbalist, Gică Popescu, ar fi fost arestat la ordinul lui George Maior și  Vasile Dincu, ajutați de Victor Ponta și Gabriel Oprea. „Cu George Maior ma vedeam la meciurile nationalei de fotbal, stiti ca dansul este un mare microbist, la fel ca si Vasile Dancu. Apropos de Federatia Romana de Fotbal de conducerea ei si de modul in care a fost arestat Gica Popescu. S-a intamplat tot la ordinul lui George Maior si a lui Vasile Dincu, cu complicitatea lui Victor Ponta si a lui Gabi Oprea”, a mărturisit Cristian Rizea pentru Realitatea Plus.

 

Dosarul Transferurilor

 

 

Fostul căpitan al echipei naționale a fost condamnat pe 4 martie 2014 după ce a fost găsit vinovat în celebrul Dosar al Transferurilor. Ca urmare a acestei controverse, Gică Popescu nu a mai putut candida la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Alegerile au avut loc chiar a doua zi după condamnarea fostului fotbalist. Prin urmare, alegerile au fost câștigate de președintele actual al FRF, Răzvan Burleanu.

Marcel Pușcaș, fostul oficial al celor de la U Craiova 1948, fost fotbalist, antrenor, impresar şi preşedinte de club, a dezvăluit în septembrie în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO, că a motivat lumea să îl aleagă pe Burleanu președinte al FRF.

„La alegerile din 2014 am spus să voteze lumea cu Burleanu. Nu știu cât aveam, 20-30, plus nehotărâții ăia au migrat spre el. Nu știu dacă ieșea fără voturile mele. Am avut o întâlnire cu o seară înainte cu el și cu Gabi Bodescu, când Popescu era deja arestat. M-au chemat la 9:00 seara să mă întrebe dacă le mai dau voturile. I-am dat voturile și mi-au promis că mă fac secretar general. Prima promisiune neonorată!”, a mărturisit acesta în cadrul GSP.RO. Pușcaș a mai declarat că au existat anumite jocuri de culise.

„Coincidențele sunt prea mari ca să nu fie o legătură cu Burleanu. Statul român a mai făcut niște demonstrații din astea cu o zi înainte de alegeri sau imediat cu Dragnea. L-au arestat imediat a doua zi. Mi se pare o țintă să arestăm în momentul când trebuie să iasă ceva sau n-a ieșit ceva. Puteau să-l aresteze pe Popescu cu o lună înainte sau peste o lună, nu cu o zi înainte”, a mai spus acesta.

,,Dosarul Tarnsferurilor” este un scandal de corupție din România, în perioada 2007-2014. În acest caz, mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume mai mici decât cele reale. Dosarul i-a vizat pe Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gigi Neguțoiu și Gică Popescu.

Loading...