Redactia.ro
Home » Știri » Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Tragedia care a avut loc luni în Paris și care a dus la distrugerea parţială a Catedralei Notre Dame, ar fi putut fi cauzată de o eroare a unui computer. Declarația îi aparține rectorului catedralei, Patrick Chauvet. Acesta nu a elaborat un raport pe baza acestei declaraţii. Investigaţiile preliminare spun că un scurt-circuit ar putea fi cauza pentru care structura de lemn a turnului a luat foc iniţial. Ulterior, focul s-a propagat pe întregul acoperiş.

Chauvet spune că un computer ar fi cauza. Însă de asemenea nu doreşte să ofere detalii complete, întrucât investigaţia completă va dura două sau trei luni. În acel moment vor fi oferite toate informaţiile către public. De asemenea, poliţia din Paris a spus joi că un scurt-circuit al unui lift, probabil unul folosit în procesul de restaurare. Acesta fiind în desfăşurare, ar fi aprins structura de lemn a turnului. Conform Le Parisien, o alarmă de incendiu a fost declanşată imediat după ce au apărut primele flăcări. Ghinionul a fost acela că în computer, alarma era raportată într-un alt loc.

Aproape toate obiectele de valoare de la Notre-Dame au fost recuperate

Astfel, probabil că rectorul catedralei se referă în special la faptul că din cauza unui computer, flăcările nu au putut fi stinse la timp. Din cauza faptului că focul era raportat în altă parte decât era de fapt. Acest lucru i-a făcut pe pompieri să se concentreze către alte locuri. Totuşi, nu este clar dacă scurt-circuitul liftului a avut loc din cauza computerului, sau dacă a fost o simplă problemă tehnică. Patrick Chauvet a mai spus că existau alarme de incendiu în toată clădirea şi că erau „bine protejate”. Astfel, posibilitatea ca cineva să fi modificat alarmele în scopuri maliţioase este scăzută.

În acest moment, pompierii s-au retras de la faţa locului. Structura a fost stabilizată. O echipă de arhitecţi şi muncitori consolidând clădirea în punctele în care era în pericol să se prăbuşească. Aproape toate obiectele de valoare au fost recuperate şi transportate în alte locuri pentru păstrare. O parte din ele au ajuns chiar la Muzeul Luvru.

Catedrala Notre-Dame din Paris (în română Catedrala Doamna Noastră, cu referire la Fecioara Maria) este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat din 1163 până în 1345. Construcția clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe fațada vestică, iar pe la mijlocul secolului al XIV-lea, prima capodoperă a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate că desenele inițiale și strana evocau încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară soluții arhitecturale specifice stilului gotic.

Citește și:Imagine controversată la Notre-Dame. Ce a văzut o femeie într-o imagine cu incendiul din Paris

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: