Redactia.ro
Home » Știri » Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în România

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în România

GALERIE FOTO (2) Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în România

Doze de vaccin antigripal . Potrivit Sandrei Alexiu, președinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov. Spre deosebire de prima tranșă, numărul de doze distribuit este mai mare.

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în România

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, susține că noi doze de vaccine antigripal au ajuns în țară, ele urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie în câteva zile.

Aceasta precizează că numărul de doze distribuite este mult mai mare față de data trecută.

Ieri am primit mesaj de la Direcția Sanitară că au venit din nou doze și să mergem să le luăm. Între timp s-a rezolvat problema și cred că am înțeles că o să îmi dea multe. Cam 70% din ceea ce am cerut, așa cum s-a și comandat, de altfel, oricum față de prima dată când am luat 20, faptul că îmi dă 200 acum e cu totul altceva”, a declarat Alexiu.

Dozajul de vaccin antigripal va acoperi sezonul gripal

Aceasta a menționat că nu se știe dacă vor mai fi și alte tranșe de distribuire a avaccinului. De asemenea, acest tiraj de doze va acoperi sezonul gripal, iar momentan, România stă bine la acest capitol.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov a spus că situația la acest moment se prezintă drept una pozitivă. Numărul de cazuri sunt mai mici și nu s-au înregistrat decese.

În general vaccinarea acoperă sezonul respectiv deci nu ar fi o problemă, având în vedere că sezonul gripal debutează în noiembrieși vârfurile sunt undeva în luna decembrie-ianuarie. Suntem protejați, doar să avem și să facem, să reapară și în farmacii ca să poată să-și cumpere și cei care nu sunt la risc, dar vor să se vaccineze, completeaza Alexiu.

Citeste si:Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă! Primire triumfală!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: