Redactia.ro
Home » Sport » Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă! Primire triumfală!

Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă! Primire triumfală!

Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă

Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă, după ce a câștigat Cupa Mondială. Mii de oameni i-au întâmpinat pe sportivi.

Componenţii naţionalei Springboks au fost primiți ca niște eroi. Mii de suporteri au ieșit în stradă să-i întâmpine la sosirea acasă. A fost o adevărată petrecere pe străzi. Africa de Sud a câștigat sâmbătă, Cupa Mondială de rugby 2019, după ce a învins în finală pe Anglia, la Yokohama. Jucătorii au coborât din aeronavă în grupuri mici. Oamenii au dansat și au cântat de fiecare dată. Pieter-Steph du Toit (jucătorului anului de World Rugby) și Faf de Klerk au fost printre primii care au coborât din avion pe aeroportul din Johannesburg. A urmat căpitanul naționalei, Siya Kolisi. Acesta avea în brațe și faimosul trofeu William Webb Ellis. Kolisi a fost însoțit de antrenorul Rassie Erasmus, iar cei doi au fost întâmpinați cu un val de urale. Suporterii au cântat și imnul dar și faimoasa melodie „We are the champions”.

În această săptămână, jucătorii vor participa la mai multe parade în Pretoria, Johannesburg, Soweto, Durban, East London, Port Elizabeth şi Cape Town.

„Ştiam că putem oferi puţină speranţă oamenilor. Am câştigat deoarece ne-am dorit foarte mult asta. Toţi aceşti oameni aflaţi aici ne-au dat un motiv „, a spus Siya Kolisi, primul căpitan de culoare din istoria naţionalei sud-africane.

A treia cupă pentru sud-africani

Africa de Sud a câștigat Cupa Mondială sămbătă, după ce a învins în finală Anglia, scor 32-12. Springboks a egalat Noua Zeelandă la numărul de trofee, 3. S-au mai impus în 1995 și 2007. All Blacks au câștigat în 1987, 2011 şi 2015.

„Ceea ce am dori să perpetuăm este ceea ce vedem aici. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit pentru a ne întâmpina în această seară”, a declarat selecționerul Rassie Erasmus.

Citește și: Barcelona – Slavia Praga 0-0! Nicolae Stanciu la un pas să înscrie pe Camp Nou

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: