Redactia.ro
Home » Homepage » Noi informații în cazul tânărului drogat care a murit la scurt timp după o intervenție a polițiștilor. Ce s-a aflat despre unul dintre polițiștii care au intervenit

Noi informații în cazul tânărului drogat care a murit la scurt timp după o intervenție a polițiștilor. Ce s-a aflat despre unul dintre polițiștii care au intervenit

GALERIE FOTO (2) masina politie

Noi informații revoltătoare ies la iveală. Unul dintre ofițerii de poliție implicați în intervenția care a dus la moartea unui tânăr din București era deja sub investigație penală și disciplinară într-un alt caz de abuz.

Un polițist implicat în cazul tânărului drogat care a murit în Capitală era cercetat disciplinar

În luna martie, alături de câțiva colegi de la secția 17, bărbatul i-a încătușat pe doi soți din Sectorul 5. Agenții fuseseră chemați să îl potolească pe fratele și cumnatul celor doi, dar i-au imobilizat inclusiv pe cei care au apelat la 112.

Imagini de la incidentul in care a fost implicat politistul

Înregistrările video, realizate la sfârșitul lunii martie și dezvăluite public abia recent, surprind un incident în care unul dintre ofițerii de poliție folosește spray lacrimogen împotriva unui bărbat. Vecinii chemaseră autoritățile pentru că individul crea zgomot, dar odată ajunși la fața locului, agenții de la Secția 17 sunt acuzați de cei implicați că au abuzat de putere.

Cei doi soți susțin că agenții i-au arestat în mod abuziv și i-au transportat la secția de poliție, unde i-au ținut imobilizați de o bancă timp de câteva ore.

Unul dintre polițiștii implicați în arestarea bărbatului din înregistrări este Marian Pereteanu, un ofițer cu o experiență de șase ani în domeniu. Despre acesta se știa deja că era subiectul unei anchete penale și disciplinare pentru abuz în serviciu în cadrul altui incident. Același polițist a utilizat spray-ul lacrimogen și bastonul într-un alt incident, arestându-l pe Eduard Giosu, șase luni mai târziu.

Ce au surprins camerele de supraveghere

Între timp, au ieșit la iveală noi înregistrări care prezintă un moment lipsă din înregistrarea de pe bodycam-ul polițistei. Aceste secvențe sunt înregistrate de camerele de supraveghere ale unui supermarket, dar din cauza calității slabe a imaginilor, nu se poate distinge foarte clar ce se întâmplă.

Un polițist de la Secția 17 a declarat că bărbatul care a decedat la o săptămână după intervenția polițiștilor a fost ținut pe coridorul spitalului mai bine de o oră și abia apoi a fost preluat de medici în jurul orei 6 dimineața. În imaginile de pe bodycam se vede cum Eduard Giosu este încătușat cu fața în jos pe un pat de spital, fără niciun motiv aparent, așa cum au admis reprezentanții Poliției Române.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: