Redactia.ro
Home » Știri » Noi intervale orare pentru a ieși din casă pentru persoanele peste 65 de ani

Noi intervale orare pentru a ieși din casă pentru persoanele peste 65 de ani

persoanele peste 65 de ani

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni că persoanele peste 65 de ani vor avea a dispoziție mai multe ore pentru a ieși din casă, pentru cumpărături sau pentru a face mișcare în jurul locuinței.

Astfel, vârstnicii vor putea ieși din casă dimineața, în intervalul 07-11 și seara, între orele 19 și 22, a spus șeful statului.

Până acum, vârstnicii aveau la dispoziție intervalul orar 11-13, cu excepția celor care încă merg la serviciu sau care au activități agricole.

Două intervale orare pentru vârstnici

„Având în vedere că intervalul a fost considerat prea scurt, începând de azi se va schimba acest interval”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă, susținută luni, la Cotroceni.

Începând de astăzi, 27 aprilie, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale, dimineata între orele 07.00 și 11.00 și seara între orele 19.00 și 22.00 când vor putea să iasă din casă pentru cumpărături sau mișcare.

O nouă ordonanță militară în acest sens va fi adoptată astăzi, a precizat el, potrivit Digi 24. Președintele a făcut luni o declarație de presă după ședința pe care a avut-o la Cotroceni cu mai mulți miniștri din Guvernul Orban.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţase, miercuri seară, că are în analiză o relaxare a restricţiilor pentru persoanele peste 65 de ani, iar intervalul orar în care acestea pot merge la cumpărături va fi mutat mai de dimineaţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: