Redactia.ro
Home » Știri » Noi locuri de muncă pentru români. O mare fabrică își va deschide porțile în România

Noi locuri de muncă pentru români. O mare fabrică își va deschide porțile în România

Ce înseamnă poluare. Care sunt parametrii în care ar trebui să găsim un aer de calitate

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a dezvăluit recent planurile companiei Borusan Pipe de a inaugura o nouă fabrică în Parcul Industrial Alinso, situat în comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Această investiție va aduce producția de țevi folosite în industria auto, răspunzând cerințelor unor companii precum Dacia, Ford Otosan și alte firme europene. Fabrica va crea 60 de locuri de muncă în prima fază și reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea economică a zonei.

Detaliile investiției

Conform postării ministrului pe Facebook, Borusan Pipe își va începe activitatea în câteva luni. În cadrul Parcului Industrial Alinso, compania va produce țevi care sunt componente cheie pentru automobilele produse de Dacia și Ford Otosan. De asemenea, aceste produse vor deservi și companii din Germania, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia. Investiția inițială este de 15 milioane de euro, cu potențial de a se dubla în funcție de cerințele pieței.

În prezent, utilajele pentru fabrică au sosit și sunt instalate în hala de producție, unde se desfășoară testări și probe pentru asigurarea calității. Planul prevede ca, odată cu creșterea cererii, numărul locurilor de muncă să crească exponențial, sprijinind dezvoltarea economică locală.

Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor. Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producţie utilajele sosesc, sunt instalate şi se fac probe.

Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere. Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto., arată mesajul lui Ştefan-Radu Oprea, miercuri pe Facebook.

Sprijinul autorităților locale

Oprea a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale, județene și guvernamentale pentru a asigura succesul acestui proiect. Însoțit de Virgiliu-Daniel Nanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, fost prefect, și de actualul prefect, Emil Drăgănescu, ministrul a transmis un mesaj clar de sprijin pentru această investiție și pentru alte proiecte viitoare în Prahova. Primarul comunei, Gheorghe Orbu, a fost de asemenea prezent, confirmând angajamentul autorităților locale de a facilita crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea economică.

De aceea, astăzi am fost însoţit de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, Virgiliu-Daniel Nanu candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Prahova (fost Prefect) de actualul Prefect, Emil Draganescu şi Primarul Gheorghe Orbu, pentru a transmite un mesaj clar de sprijin pentru investiţiile noi din Prahova şi din Ariceştii Rahtivani. Atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate.”, a mai adăugat Ştefan-Radu Oprea.

Impactul investiției

Deschiderea fabricii Borusan Pipe va aduce beneficii substanțiale economiei locale și va genera locuri de muncă pentru locuitorii din zonă. Crearea celor 60 de locuri de muncă reprezintă doar începutul, deoarece compania își propune să-și extindă producția în funcție de cererea pieței. De asemenea, această fabrică va consolida poziția României ca un hub regional pentru producția de componente auto, oferind producătorilor din țară și din Europa posibilitatea de a accesa produse de înaltă calitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: