Redactia.ro
Home » Știri » Noi modificări ale Codului Rutier. Cum vor circula șoferii în sensul giratoriu 

Noi modificări ale Codului Rutier. Cum vor circula șoferii în sensul giratoriu 

sens giratoriu

Poliția Română a adus la cunoștința șoferilor că regulile de circulație în intersecțiile cu sens giratoriu au suferit modificări și că este important să țină cont de acestea, deoarece practicile anterioare nu mai sunt valabile. Cine nu respectă noile prevederi ale Codului Rutier riscă să fie sancționat.

Noi modificări ale Codului Rutier. Cum vor circula șoferii în sensul giratoriu

În urma adoptării Regulamentului de aplicare a Codului Rutier modificat de către Guvernul României, Poliția Română a anunțat noi reguli referitoare la sensul giratoriu.

Cele mai importante modificări și se referă la modul de circulație în intersecțiile cu sens giratoriu, precum și la procesul de restituire a permiselor de conducere confiscate de polițiști în funcție de gravitatea abaterilor. Prin adoptarea noului Regulament de aplicare a Codului Rutier, s-a clarificat definitia intersecției cu sens giratoriu și s-au stabilit noi reguli de circulație care trebuie respectate atunci când șoferii circulă în interiorul acesteia.

Conform noilor reglementări, intersecția cu sens giratoriu este acum definită ca o intersecție dirijată și semnalizată corespunzător, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, unde circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale. Potrivit noilor reguli, șoferii trebuie să respecte normele privind circulația pe benzi și au obligația de a semnaliza în timp util intenția de a părăsi intersecția și de a se asigura că pot face acest lucru fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Cum se circulă în sensul giratoriu conform prevederilor Codului Rutier

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriu și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, au transmis cei de la Poliția Română, pe pagina de Facebook.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier include, de asemenea, noi prevederi referitoare la marcajele pentru stațiile de tramvai fără refugiu pentru pietoni. Astfel, administratorii drumurilor au acum o nouă obligație de a amenaja aceste stații de tramvai, în timp ce anterior erau obligați doar să amenajeze stațiile de autobuz și troleibuz. Noile reguli prevăd utilizarea unui marcaj specific format dintr-o linie în zig-zag, care are rolul de a semnaliza prezența stațiilor de tramvai.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: