Redactia.ro
Home » Știri » Noi prevederi la lege din 2021. Românii vor putea ieși mai devreme la pensie

Noi prevederi la lege din 2021. Românii vor putea ieși mai devreme la pensie

Noi prevederi la lege din 2021. Românii vor putea ieși mai devreme la pensie

Românii vor putea ieși mai devreme la pensie. Pentru cei care aleg pensia anticipată, s-au făcut schimbări importante, astfel, potrivit legii, din anul 2021 se vor schimba regulile. Legea nr.127/2019, prevede posibilitatea oamenilor de a ieși, la pensie anticipată cu 5 ani mai devreme.

Noi prevederi la lege din 2021. Românii vor putea ieși mai devreme la pensie

Potrivit legii, din anul 2021 se vor schimba complet regulile. Așadar, legea nr. 127/2019 prevede posibilitatea oamenilor de a ieși la pensie anticipată cu 5 ani înaintea de atingerea vârstei standard de pensionare diferită la femei și bărbați.

Cuantumul pensiei anticipate se stabilește prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare”, se arată în actul normativ.

Pensia anticipată se va transforma automat în pensie pentru limită de vârstă

Conform Ministerul Muncii, cuantumul de diminuare este 0.50% până la un an și între 0.15% și 0.45% între unu și opt ani. Astfel, pensia anticipată se va transforma automat în pensie pentru limită de vârstă, cu condiția să îndeplinească anumite reguli. Trebuie să fie realizat stagiul minim de cotizare, dar și stagiile care au depășit numărul minim de ani prevăzuți.

Suntem în situația în care la această dată, toate cupoanele, absolut toate cele cinci milioane de cupoane, sunt calculate cu modificarea valorii punctului de pensie de la 1100 de lei la 1265 de lei. În aceste zile s-au făcut deja primele plăți către Poșta Română. Din 2 septembrie vor începe distribuirea pensiilor”, a declarat deputatul român Marius Budă.

Pentru pensia anticipată parțială, românii sunt nevoiți să cotizeze stagiul minim, iar pentru pensia anticipată în integralitate și stagiul de cotizare trebuie să fie complet făcut. Acum, la bărbați, vârsta de pensionare este de 65 de ani, iar la femei de 63 de ani. De asemenea, femeile care vor să lucreze mai mult, pot opta pentru vârsta de 65 de ani.

Citeste si:La cine rămâne averea lui Iurie Darie după moartea fiului său, Ducu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: