Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli în cafenelele din România. Restricții care ar putea provoca nemulțumiri printre clienți

Noi reguli în cafenelele din România. Restricții care ar putea provoca nemulțumiri printre clienți

Noi reguli in cafenele. SURSĂ FOTO: ea.md

Cafenelele din România au introdus recent noi reguli pentru clienți, care au stârnit controverse. Aceste reguli sunt menite să asigure un echilibru între nevoile clienților care doresc să lucreze și ale celor care vin pentru relaxare. Cu toate acestea, ele au generat reacții mixte și nemulțumiri în rândul multora.

Restricții stricte în cafenelele din România

În mai multe cafenele din țară, clienții nu mai au voie să folosească laptopurile. Motivul principal invocat de proprietari este că mulți clienți se concentrează pe munca lor, uitând să comande băuturi suplimentare sau ocupând mese pentru perioade lungi de timp, uneori comandând doar o singură cafea. Această practică limitează capacitatea cafenelelor de a servi mai mulți clienți, afectând negativ veniturile.

Simona Croitoru, proprietara unei cafenele, explică motivele din spatele acestei decizii: „Nu este un mediu propice de lucru în weekend pentru că avem oaspeți copii, este multă gălăgie, e agitație și nu ar fi corect nici pentru oaspeții care vin să se relaxeze ca cineva lângă ei să lucreze și să zică de muzica mai încet. Și până la urmă suntem o cafenea și noi trăim de pe consumația pe care o fac oaspeții noștri”.

Această abordare reflectă nevoia de a crea un mediu plăcut și relaxant pentru toți clienții, nu doar pentru cei care vin să lucreze.

Reguli similare în alte orașe europene

Regula interzicerii laptopurilor nu este unică în România. Aceasta a fost deja implementată în mai multe orașe din Europa. De exemplu, în Spania, cafenelele din Valencia, Santiago și Barcelona opresc conexiunea wifi în anumite intervale de timp pentru a descuraja utilizarea laptopurilor. În Franța, unele cafenele percep o taxă suplimentară pentru clienții care doresc să folosească laptopul, calculată pe oră.

În România, regula interzicerii laptopurilor a fost introdusă în cafenelele din București și Cluj, dar și alte locații doresc să adopte această măsură. În București, de exemplu, unele cafenele aplică regula doar în weekend, când numărul clienților care vin pentru relaxare este mai mare.

Pandemia a schimbat radical modul în care oamenii muncesc. Locurile de muncă de acasă au devenit din ce în ce mai populare, mulți preferând să lucreze din cafenele pentru a schimba mediul. Acest lucru a dus la creșterea numărului de clienți care vin cu laptopuri în cafenele, ceea ce a determinat proprietarii să ia măsuri pentru a echilibra nevoile tuturor clienților.

Un studiu realizat de Digital Nomad a clasat România pe locul al treilea în topul celor mai bune destinații pentru lucrul de acasă, după Spania și Argentina. Acest lucru arată că România este o destinație atractivă pentru cei care doresc să lucreze remote, dar și că există o presiune crescută asupra spațiilor publice, cum sunt cafenelele.

Reacțiile clienților și impactul noilor reguli

Noile reguli au stârnit diverse reacții printre clienți. Unii consideră că aceste măsuri sunt necesare pentru a menține un mediu plăcut în cafenele, în timp ce alții sunt nemulțumiți, considerând că le sunt restrânse opțiunile de a lucra în afara casei.

Argumente pro și contra

Pro:

  • Asigurarea unui mediu relaxant pentru toți clienții.
  • Creșterea rotației clienților, ceea ce poate aduce venituri mai mari cafenelei.
  • Reducerea aglomerației și a zgomotului în timpul weekend-urilor.

Contra:

  • Limitarea opțiunilor pentru cei care preferă să lucreze din cafenea.
  • Nemulțumirea clienților fideli care obișnuiau să lucreze în aceste spații.
  • Posibila pierdere a unei categorii de clienți care contribuiau la veniturile cafenelei.

Posibile soluții alternative

Pentru a găsi un echilibru între nevoile clienților care doresc să lucreze și ale celor care vin pentru relaxare, cafenelele ar putea implementa soluții alternative, cum ar fi:

  • Crearea unor zone dedicate pentru cei care doresc să lucreze, separate de zonele de relaxare.
  • Implementarea unui sistem de rezervare pentru mesele destinate lucrului, pentru a gestiona mai eficient spațiul.
  • Oferirea de pachete speciale care să includă consumabile și acces la wifi pentru cei care doresc să lucreze din cafenea.

Aceste soluții ar putea ajuta la menținerea unui echilibru și la satisfacerea tuturor categoriilor de clienți, fără a impune restricții drastice.

Noile reguli din cafenelele din România, care interzic folosirea laptopurilor, au generat controverse și nemulțumiri printre clienți. Aceste măsuri sunt menite să asigure un mediu plăcut pentru toți clienții și să crească veniturile cafenelelor prin rotația mai rapidă a clienților. Cu toate acestea, ele limitează opțiunile pentru cei care doresc să lucreze din cafenea.

Pentru a găsi un echilibru, cafenelele ar putea implementa soluții alternative care să satisfacă nevoile ambelor categorii de clienți. În final, succesul acestor măsuri va depinde de capacitatea cafenelelor de a adapta regulile în funcție de feedback-ul clienților și de a găsi modalități inovatoare de a crea un mediu plăcut și productiv pentru toți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: