Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricţii în România. Anunțul făcut de Raed Arafat: Circulaţia permisă până la ora 20:00, magazinele se închid la ora 18:00. Când intră în vigoare

Noi restricţii în România. Anunțul făcut de Raed Arafat: Circulaţia permisă până la ora 20:00, magazinele se închid la ora 18:00. Când intră în vigoare

Noi restricţii în România au fost anunțate, după adoptarea lor în şedinţa de guvern de joi seară. Raed Arafat a făcut anunţul că circulaţia în zonele în care rata de infectare a depăşit 4 la mia de locuitori va fi permisă până la ora 20:00. Totodată, magazinele se închid la ora 18:00. Însă iată când intră în vigoare măsurile restrictive.

Raed Arafat a anunțat noile restricții din România, care intră în vigoare în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie, începând de vineri seara.

Noi restricţii în România. Anunțul făcut de Raed Arafat

Iată declarația făcută de șeful DSU, Raed Arafat:

„În cursul saptamanii care a trecut am avut o sedinta unde a fost discutata situatia actuala, au fost propuse mai multe masuri care au fost discutate astazi.

Măsurile care au fost adoptate sunt:

– Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia – unde incidenţa este peste 4 la mie în ultimele 14 zile – în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică circulaţia să fie permisă doar până la ora 20.00. La operatorii economici activitatea să fie redusă până la ora 18.00. Revenirea asupra acestor măsuri se face când se revine sub 3,5 la mie.

– Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie.

Pentru noaptea de 27.03 – 28.03 măsura va fi limitată sau bine extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa la oficierile religioase pentru sărbătoarea Pesah.

Sălile de fitness se închid”, a anunţat Raed Arafat.

Cum se calculează incidența la 14 zile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat cum se calculează incidenţa la 14 zile.

„Modul de calcul al incidentei este de 14 zile, doar ca ne uitam la 14 zile incepand cu a treia zi in urma pentru a avea toate datele. Dureaza 48 de ore ca aceste teste sa fie alocate catre un judet sau altul. diferenta nu este fenomenala, este una care intarzie la un moment dat adoptarea unor masuri. daca ne uitam la saptaman aceasta, diferenta este undeva la doua zile”, detaliază ministrul Vlad Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: