Redactia.ro
Home » Coronavirus » Noi restricții pentru români. Regulile la care trebuie să ne supunem

Noi restricții pentru români. Regulile la care trebuie să ne supunem

Restricții Estonia

Țara noastră se află deasupra mediei europene de cauzri de coronavirus, motiv pentru care românilor o să le fie impuse noi restricții în ceea ce privește libera circulație. Este vorba despre Estonia, care a anunțat, prin intemediul Ministerului de Externe că românii trebuie să stea în izolare timp de două săptămâni, de la momentul în care sosesc în acest stat.

Restricții pentru românii care vor să călătorească în Europa

Estonia nu le mai permite românilor să călătorească în această țară fără restricții. Astfel, aceștia trebuie să stea în carantină pentru două săptămâni, înainte de a începe călătoria pentru care au sosit acolo.

Această măsură nu este, totuși, aplicată doar pentru cetățenii țării noastre. Aceeași regulă se aplică și pentru Polonia, Suedia, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Alexandru Rafila, despre călătoriile în UE după pandemie

Reprezentatul României la OMS crede că vizitele în diferitele țări europene vor fi condiționate de media europeană, adică acele state care au mai multe cazuri decât media s-ar putea să fie evitate.

Deocamdată, situația din ultimele zile situează inclusiv România în categoria acestora, pentru că numărul de cazuri noi a fost câteva zile peste 300, iar acum peste 200 de infectări noi.

Alexandru Rafila a explicat că este foarte posibil ca această măsură să fie luată, pentru ca perioada de 14 zile de izolare să fie evitată.

Depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană, pentru că, pe viitor, există posibilitatea ca călătoriile între statele membre să fie posibile mai ales acolo unde statele sunt sub media Uniunii Europene. Ele vor fi posibile oricum, dar mă refer la chestiunea legată de izolare. Cred că toți cetățenii români care își doresc să călătorească în această vară, vor să călătorească în condiții de comfort și nu să fie într-un fel sau altul condiționați de această izolare de două săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila.

Deocamdată, a crescut numărul de țări incluse în zona verde, adică acele state în care este sigur să călătorești, pentru că nu există un risc proeminent de infectare cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: