Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții pentru români! În 20 de județe, masca este obligatorie în spațiile deschise

Noi restricții pentru români! În 20 de județe, masca este obligatorie în spațiile deschise

masca obligatorie

Guvernul a decis că din 1 august vor intra în vigoare noi restricții. Din pricina creșterii semnificative a numărului de noi cazuri de coronavirus se vor purta măști și în spațiile deschise aglomerate. Zonele în care aceste măsuri vor fi obligatorii vor fi decise de autoritățile locale. Peste 20 de județe au adoptat măsura.

În ce județe a devenit masca obligatorie în spațiile deschise

Pentru a limita numărul de noi îmbolnăviri Comitele Județene pentru Situații de urgență au fost nevoite să decidă în ce zone masca devinde obligatorie.
În județele Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea purtarea măștiilor în anumite locuri a devenit obligatorie. La Călărași această măsură nu este obligatorie este doar recomandare.Pe litoral masca de protecție este obligatorie în toate stațiunile în intervalul orar 18:00 – 24:00. Această măsură trebuie respectată pe faleze sau în zonele de promenadă.

Noul orar de funcționare al teraselor

Pe lângă purtarea măștii obligatorie guvernul a decis să limiteze și orarul de funcționare al teraselor. Terasele și cluburile în aer liber nu mai pot funcționa între orele 23:00 și 06:00, în tot județul Constanța. De asemnea, și programul sălilor de noroc este limitat acum în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și Galați.

Chiar dacă terasele rămân deschise pot funcționa doar cu reguli stricte. Accesul persoanelor trebuie să fie limitat pentru a nu se aglomera. Totodată, dansurile sau orice alte activități ce presupun interacțiunea fizică între clienți sunt interzise.

Ce amenzi riscă cei care nu respectă noua decizie

Zonele în care masca a devenit obligatorie sunt târgurile, piețele, obiectivele turistice și stațiile de autobuz. Cei care nu poartă mască în aceste zone vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Valorile sunt prevăzute în legea stării de alertă și pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise, mijloace de transport în comun sau spațiile comerciale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: