Redactia.ro
Home » Știri » Primul județ în care masca de protecție devine obligatorie în aer liber. Ce amenzi se vor aplica

Primul județ în care masca de protecție devine obligatorie în aer liber. Ce amenzi se vor aplica

Obligativitatea purtarii mastii de protectie

Prefectul Județului Argeș a anunțat, marți, că purtarea măștii de protecție în aer liber va deveni obligatorie, iar cei care nu vor respecta această decizie, vor lua amenzi mari. Măsura impusă va intra în vigoare începând de miercuri dimineață,29 iulie.

Primul județ în care masca de protecție devine obligatorie în aer liber

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș a precizat marți că cele 12 localități din Argeș nu vor fi închise momentan, dat fiind faptul că nu îndeplinesc criteriile de închidere. Dar pentru a evita răspândirea coronavirusului, în ședința de marți a Comitetului pentru Situații de Urgență, autoritățile au decis ca masca de protecție să fie purtată obligatori în aer liber, iar terasele și parcurile se vor închide de la ora 22.00.

Conform acestuia, noua măsura va intra în vigoare începând de miercuri dimineață. „Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru cei care nu poartă masca.Măsura intră în vigoare de miercuri dimineață, la prima oră„, a declarat prefectul de Argeș.

Totodată, prefectul a menționat că obligativitatea măștii de protecție în spațiile publice vor fi respectate de către persoanele de peste cinci ani, iar evenimentele private se vor adapta legislației restrictive existente.

Ce amenzi vor fi aplicate

În ceea ce privește aplicarea amenzilor, prefectul Argeșului a precizat că măsura obligativității purtării măștii de protecție pe stradă va intra în vigoare miercuri dimineață și toată lumea este obligată să poarte aceast echipament.

În cazul în care cetățenii refuză să poarte măști de protecție, vor primi amenzi între 500 de lei și 2.500 de lei.

Scopul nostru e să-i facem pe oameni să poarte masca, vom începe campanii prin care să le putem oferi oamenilor măști. Amenzile sunt cele din legislație – între 500 de lei și 2.500 lei, iar noi recomandăm aplicarea la cuantum maxim a amenzilor„, a mai declarat prefectul.

Ludovic Orban a declarat marți că purtarea măștilor în spațiile închise va fi impusă doar în anumite zone, mai exact în zonele în care există cele mai multe cazuri de coronavirus și în zonele în care este foarte aglomerat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: