Redactia.ro
Home » Știri » Noi schimbări în educație! BAC-ul și Evaluarea Națională, echivalate cu mediile anilor de studiu

Noi schimbări în educație! BAC-ul și Evaluarea Națională, echivalate cu mediile anilor de studiu

Bacalaureat

Aleșii pregătesc o nouă reformă educațională. Un proiect de lege care prevede echivalarea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale cu mediile, în starea de urgență și de alertă, se află pe masa parlamentarilor.

Proiectul a fost deja adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul decisiv este însă în Senat. Comisia de specialitate întocmise un raport de respingere pentru acest proiect, potrivit digi24.ro. Proiectul, iniţiat de deputatul Petru Movilă, precizează că ministerul Educaţiei poate înlocui nota de la examene cu mediile obținute în patru ani de studiu. Ori cu situația de la materiile la care urma să fie susținutăt testarea.

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor V – VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V – VIII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, prevede în ceea ce priveşte Evaluarea naţională proiectul iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă.

Și Bacalaureatul ar putea fi înlocuit de media anilor de liceu

Proiectul care modifică şi completează Legea educaţiei naţionale prevede aceleaşi măsuri şi în cazul examenului de Bacalaureat.

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea supra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor IX – XII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor IX – XII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, stipulează iniţiativa legislativă.

Trebuie menționat că anul acesta examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională s-au desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Au existat o sesiune de drept și o sesiune specială. În plus, materia de pe semestrul doi nu a fost inclusă în programa de examen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: