Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate finale Evaluarea Națională. Edu.ro a publicat lista cu notele finale

Rezultate finale Evaluarea Națională. Edu.ro a publicat lista cu notele finale

Rezultate finale Evaluarea Națională

Evaluarea Națională 2020. Sâmbătă, 28 iunie se vor publica notele finale de la Evaluarea Națională 2020, după soluționarea contestațiilor.

Peste 15.000 de elevi au depus contestații la Evaluarea Națională, după ce au aflat rezultatele examenelor susține în urmă cu o săptămână.

Evaluarea Națională 2020. Edu.ro a publicat lista cu notele finale

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională din acest an vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, Edu.ro sâmbătă, 28 iunie.

Elevii clasei a VIII-a vor afla într-un final notele la examenele evaluării Naționale. Totodată, cei care nu au putut susține examenul în prima sesiune din cauza febrei, au aflat când îl vor da.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că după aflarea primelor note, 15.275 de elevi au depus contestații.

Din totalul acestora, la proba scrisă la Limba și literatura română au fost depuse 9.030, la proba scrisă la Matematică, 5.991 și 254 la Limba maternă.

Cele mai multe contestații au fost depuse în București, este vorba despre 2.861, în Constanța au fost depuse 806 și Prahova 710.

Este pentru prima oară când MEC publică rezultatele de la Evaluarea Națională cu anonimizarea numelui și prenumelui elevului.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Evaluarea Națională din acest an a fost susținută în condiții speciale, iar elevii au fost nevoiți să treacă printr-un triaj epidemiologic.

Elevii care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,7 grade Celsius, care au fost în izolare ori în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, vor participa la următoarea sesiune săptămâna viitoare.

Evaluare Națională 2020. Rezultatele finale după contestații

Absolvenții de gimnaziu vor susține luni, 29 iunie proba scrisă la Limba și literatura română și marți, 31 iunie la Matematică. Media generală de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Înscrierea pentru repartizarea la licee va avea loc în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: