Redactia.ro
Home » Știri » Ce poți să faci dacă nu ai luat Evaluarea Națională. Unde te poți înscrie

Ce poți să faci dacă nu ai luat Evaluarea Națională. Unde te poți înscrie

Ce poți să faci dacă nu ai luat Evaluarea Națională

Examenele la Evaluările Naționale s-au sfârșit săptămâna trecută, iar elevii clasei a VIII-a au primit notele finale la examene.

Unii dintre ei au reușit să ia note mari, dar unii nu au reușit să obțină nici măcar nota 5.

Media notelor obținute la Evaluarea Națională 2020 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, iar elevii s-au chinuit pentru a lua notele cele mai mari pentru a fi repartizați la un liceu mai bun.

Evaluarea Națională 2020. Ce poți să faci dacă nu ai luat Evaluarea Națională

În cazul examenelor de Bacalaureat, absolvenții de liceu trebuie să obțină media 6 pentru a trece examenul, dar aceeași regulă nu se aplică și la elevii clasei a VIII-a care au susținut examenele la Evaluarea Națională.

Elevii care nu au reușit să obțină note peste cinci sunt admiși, dar media va conta foarte mult la admiterea la liceu.

Așadar, indiferent de notele obținute la Evaluarea Națională, orice elev care a terminat clasa a VIII-a se poate înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la licee în care media de admitere nu este mare.

Evaluarea Națională. Au fost publicate notele la Evaluarea Națională

După o săptămână de așteptare, cei peste 170.000 de elevi din țară care au susținut examenele la Evaluarea Națională au aflat luni, 22 iunie au aflat rezultatele finale.

Notele pentru cele trei probe de la Evaluarea Natională, respectiv proba la Limba și literatura română, proba la Matematică și proba la limba Maternă au fost publicate ieri pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, Edu.ro.

Elevii au stat cu sufletul la gură de când probele s-au încheiat, dar acum trebuie să se preocupe pentru admiterea la liceu.

Emoțiile încă nu s-au terminat pentru cei mici, urmând ca perioada următoare să se facă admiterea la liceu pentru fiecare elev care a susținut examenul la Evaluarea Națională.

Astfel, admiterea la liceu se va face în baza unei medii ponderate între Evaluarea Națională și media generală de absolvire a ciclului gimnazial.

În data de 2 și 6 iulie, părinții și elevii vor putea completa fișele de înscriere, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: