Redactia.ro
Home » Stil de viață » Noi studii arată că prietenii răutăcioși sunt, de fapt, buni pentru sufletul nostru

Noi studii arată că prietenii răutăcioși sunt, de fapt, buni pentru sufletul nostru

prietenii răutăcioși

Când ai un prieten bun, dar care nu se sfiește să fie răutacios cu tine, nu înseamnă neapărat ca acesta nu te iubește, nici că te necajește în mod intenționat. Recent, un studiu al Universității din Plymouth, la care au participat 140 de persoane adulte, a stabilit ca prietenul „rău” este de fapt cel care iti vrea binele, si încearcă sa te facă responsabil, în loc sa iti spună ceea ce vrei sa auzi.

Sa stabilim, întâi, de cate feluri sunt prietenii:

• Prietenii din copilărie. Sunt aceia pe care îi cunoști si care te cunosc de o viață. Ei îți vor sti vechile secrete si, poate iti vor înțelege mai ușor decat altii schimbările prin care treci, fiindcă au crescut odată cu tine si sunt martori ai maturizarii tale. Dar, aceștia nu iti vor mai fi întotdeauna la fel de aproape, si, nu li te mai poți confesa in viata de zi cu zi, rămânând sa te mai bucuri de prezența lor doar atunci când va veti reîntâlni, prilej cu care mai degrabă veti împărtăși cine ce a mai făcut.

• Prietenii de ocazie. Sau acel gen de amici cu care te întâlnești si ieșiți doar la o bere, o partidă de sah sau un meci, ca urmare a unor activități comune ce va leagă. Cel mai probabil cu ei nu vei vorbi despre problemele tale, gândurile tale, ci te vei limita la a face conversatie pe subiecte de interes general.

• Prietenii sau prietenul de suflet. Ei bine, aceștia vor fi foarte puțini, dar si cei/cel care va conta. Este posibil sa iti fie cel mai mare susținător, pe de o parte, iar pe de alta cel mai mare critic, dar si sfatuitor. S-a dovedit științific ca vorbele „grele” , chiar daca nu mângâie pe moment, sunt benefice in timp. Creierul uman este conceput astfel încât in lupta interioară a omului pentru aprobare, deși vorbele uneori dor, in final ceea ce nu te doboară, te face mai puternic si te impulsionează să reușești.

Prietenul nu este acela care văzând ca greșești, te lasă sa o faci, de teamă ca părerea lui poate sa lezeze, ci cu atât mai mult, daca poate, încearcă să te împiedice, cu riscul de a fi inteles gresit.

Limba prieteniei nu e formată din cuvinte, ci din semnificații, spune Henry David Thoreau. Bucurați-vă de sigura familie pe care vi-o alegeti si apreciati întotdeauna sinceritatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini