Redactia.ro
Home » Știri » Noile restricții, amânate de premierul Florin Cîțu. Când vor intra, de fapt, în vigoare

Noile restricții, amânate de premierul Florin Cîțu. Când vor intra, de fapt, în vigoare

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul că restricțiile anunțate joi seară se amână până duminică.

Potrivit ultimului anunț făcut de premierul Florin Cîțu, circulația va mai fi permisă și în următoarele zile până la ora 22:00, în toate localitățile țării, indiferent de rata de infectare sau ziua săptămânii.

Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu, vine după ce joi seară, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat noile restricții ce vor fi impuse în România, din pricina creșterii numărului de noi cazuri de infecții cu noul Coronavirus.

Noile restricții, amânate de premierul Florin Cîțu

Potrivit ultimei declarații făcut de prim-ministrul Cîțu, restricțiile nu vor intra în vigoare de astăzi, ci de duminică, 28 martie.

Măsura a fost luată în sprijinul operatorilor economici, care să aibă astfel timpul necesar pentru pregătirea angajaților și a programului de lucru.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a explicat Florin Cîțu.

Așadar, românii pot să circule și după ora 20, până la ora 22 – așa cum era stabilit până acum, încă două zile, adică vineri și sâmbătă. De asemenea, nici magazinele nu se vor mai închide în următoarele două zile de la ora 18, așa cum o impuneau noile restricții.

Lista noilor restricții în România, ce vor intra în vigoare de duminică

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis joi seară noile restricții se vor aplica în perioada următoare în România. Iată mai jos lista acestora. Conform Hotărârii nr. 20 din 25.03.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, se impun noi restricții valabile pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

 

  1. reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 2000, pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

 

  1. reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 2000 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. a).

 

  1. limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 1800 pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

 

  1. limitarea intervalului de timp in care este permisa desfasurarea activitatii operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 1800 pe intreaga durata a saptamanii. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 7 la 1.000 de locuitori si intra in vigoare masura prevazuta la lit. c).

 

  1. suspendarea activitatii operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport/fitness, in localitatile in care incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

 

  1. in perioadele 03.04-04.04.2021 si 01.05-02.05.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

 

  1. In datele de 27.03.2021 si 28.03.2021 se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea si participarea la serviciile religioase

 

Noile restricții în România intră în vigoare de duminică, potrivit ultimului anunț făcut de premierul Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: