Redactia.ro
Home » Știri » Norica Nicolai îl critică pe şeful statului: Iohannis vrea să ne supunem

Norica Nicolai îl critică pe şeful statului: Iohannis vrea să ne supunem

Norica Nicolai îl critică pe şeful statului: Iohannis vrea să ne supunem

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, îl critică pe şeful statului. Aceasta după declaraţiile de miercuri cu privire la raportul GRECO. Ea spune că acesta constrânge instituţiile statului român să aplice nişte recomandări venite de la un organism internaţional.

‘Klaus Iohannis a susţinut azi, de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, teza anomaliilor bune şi anomaliilor rele pentru justiţia din România. Domnul preşedinte a reluat argumentele prezentate de prietenii din PNL şi USR cu privire la desfiinţarea. Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor spunând despre aceasta că este, nici mai mult nici mai puţin decât o anomalie. Însă, pentru preşedinte nu reprezintă o anomalie a justiţiei din România o secţie în subordinea. DNA care a făcut mii de dosare magistraţilor, pentru Iohannis nu înseamnă anomalie toate abuzurile care s-au petrecut în România”, scrie Norica Nicolai, pe Facebook.

Norica Nicolai îl critică pe şeful statului: Iohannis vrea să ne supunem

Aceasta spune că preşedintele a făcut o serie de declaraţii care nu ţin cont de modul în care funcţionează implementarea rapoartelor GRECO.

„Concluziile pe care le trag după declaraţiile de azi: recomandările venite de la instituţii europene trebuie aplicate fără nicio analiză, Guvernul să nu îşi mai utilizeze atributul constituţional de a da ordonanţe în orice domeniu, iar CSM să acţioneze în conformitate cu ordinele pe care le dă el din dealul Cotrocenilor. Cam asta e pe scurt ce a spus preşedintele. (…). Mai mult, Iohannis constrânge instituţiile statului român să aplice nişte recomandări venite de la un organism internaţional care vede doar ce îi convine din ce se întâmplă în România.

Norica Nicolai afirmă că preşedintele nu ţine cont de faptul că în domeniul justitiei există specificitatea fiecărei ţări în parte. Acesta ar fi motivul pentru care nici un stat nu a implementat satisfăcător toate recomandările.

Norica Nicolai îl critică pe şeful statului: Iohannis vrea să ne supunem

„Argumentele preşedintelui sunt jalnice. Ele reprezintă o înşiruire de lozinci politice şi nimic mai mult. După abuzurile produse de republica procurorilor condusă de celebrul duo Kovesi – Lazăr, ne-am fi aşteptat ca preşedintele să aibă ceva de zis, să ceară un mecanism prin care să fie asigurată independenţa magistraţilor. Nici vorbă de aşa ceva, ci dimpotrivă, preşedintele vine şi cere. CSM-ului (garantul independenţei justiţiei) să se ralieze la o acţiune politică pe care a iniţiat-o. Preşedintele renunţă să mai mimeze măcar democraţia sau respectarea statului de drept. Acesta ajunge într-o zonă în care dă directive către instituţiile care ar trebui să apere independenţa Justiţiei,

Nu scăpăm, nici după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană de complexul de rudă săracă a statelor est europene. Klaus Iohannis şi cei care îl înconjoară vor pe mai departe să adoptăm această poziţie a ghiocelului, a unor „yes” men care pun în aplicare tot ce li se dă. Asta oare au votat românii pe 26 mai? Genul acesta de stat de drept îl vrem în România, unul în care vin alţii din exterior şi ne spun ce e bine şi ce e rău?”, spune Norica Nicolai.

Citește și: Curtea Constituțională urmează să dezbată sesizările lui Klaus Iohannis

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: