Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » „Norul OZN”, vizibil pe cerul României. Imagini inedite cu cel mai spectaculos fenomen

„Norul OZN”, vizibil pe cerul României. Imagini inedite cu cel mai spectaculos fenomen

Imagini inedite cu norul OZN din România.

De curând, orașul Câmpulung Muscel a fost martorul unui fenomen rar și spectaculos pe cer, numit pe rețelele de socializare „Norul OZN”. Imaginile uluitoare au devenit virale în mediul online, stârnind dezbateri și curiozitate în rândul locuitorilor și al pasionaților de fenomene meteorologice.

Ce au transmis specialiștii despre „Norul OZN”

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a oferit explicații privind fenomenul apărut pe cerul Câmpulung Muscel. Norii în formă de farfurie zburătoare, asemănători unui OZN, au fost identificați drept nori lenticulari, o specie rară și fascinantă. Acești nori sunt rezultatul unei stratificări diferențiate a aerului, în care variațiile de temperatură și umiditate duc la formarea unor structuri neobișnuite.

„Norii lenticulari sunt consecința unei stratificări diferențiate a aerului, în sensul că sunt diferențe de temperatură și umezeală în straturile în care se formează norii. Probabil, într-unul din straturi, a avut loc o mișcare circulară mai accentuată, generând acei nori în forma unor farfurii zburătoare, dar fără vreo consecință deosebită”, a declarat meteorologul Florinela Georgescu.

Astfel, fenomenul, deși impresionant din punct de vedere vizual, nu reprezintă o amenințare sau o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice locale. Apariția acestor nori lenticulari este o dovadă a complexității și frumuseții naturii, oferind locuitorilor din Câmpulung Muscel ocazia de a admira un spectacol rar pe cer.

Internauții au reacționat imediat

Imaginile cu „Norul OZN” au fost rapid distribuite pe rețelele de socializare, capturând atenția publicului online. Oamenii au exprimat uimirea și fascinația lor față de fenomenul rar, iar comentariile și discuțiile au inundat mediul virtual. Aceste momente au adus comunitatea împreună, împărtășind bucuria de a observa și de a înțelege capriciile naturii.

Cea mai mare ploaie de stele care a avut loc în anul 2023

Într-un alt context astronomic, între 11 și 16 decembrie a avut loc cea mai mare ploaie de stele din an, un fenomen spectaculos numit curentul de meteori. Acest eveniment a adus laolaltă entuziaști ai astronomiei și privitori obișnuiți, oferindu-le șansa de a urmări o adevărată ploaie de stele căzătoare pe cerul nopții.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu a transmis că acest spectacol cosmic poate fi admirat fără a avea nevoie de instrumente astronomice și că secretul constă în a privi sus pe cer. Noaptea de 14 decembrie a fost momentul de maximă activitate, cu sute de meteori observabili pe oră.

Așadar, perioada recentă a adus locuitorilor României o serie de evenimente astronomice unice, de la norii lenticulari asemănători unor farfurii zburătoare până la cea mai impresionantă ploaie de stele din anul 2023. Aceste fenomene rare continuă să fascineze și să aducă oamenii mai aproape de minunile naturii.

„Stelele căzătoare se observă fără instrument astronomic. Trebuie doar să priviți sus pe cer. Pentru a vedea stele căzătoare nu exista o direcție anume în care să priviţi. Secretul este următorul: cu cât vă uitaţi mai mult, cu atât veţi vedea mai multe. În 2023, maximul curentului cade pe 14 decembrie, la ora 22. De la noi se poate vedea perioada de maxim, adică noaptea de 14/15″, a declarat Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: