Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen astronomic, în această noapte. O ploaie de „stele căzătoare” va avea loc pe cer

Fenomen astronomic, în această noapte. O ploaie de „stele căzătoare” va avea loc pe cer

În această seară, cei interesați de astronimie, vor putea urmări un fenomen de-a dreptul unic. Va avea loc unul dintre cele mai așteptate momente astronomice ale anului, care are perioada maximă de vizibilitate în această seară. Orionidele, vor putea fi observate cu ochiul liber. Mai mult, acestea pot fi observate mai bine în afara orașului.

Fenomen astronomic, în această noapte. O ploaie de „stele căzătoare” va avea loc pe cer

Potrivit astronomului Adrian Șonka, în această noapte va avea loc un fenomen de-a dreptul unic. Orionidele își vor face apariția pe cer. Acestea pot fi văzute cu ochiul liber, dar pentru acest lucru este necesar să ieșim din oraș, unde poluarea luminoasă este foarte puternică. „Trebuie să ieșim în afara orașului și să ne uităm cu ochiul liber, în următoarele două nopți. Cel mai bine e după ora 1 dimineața, să ne uităm spre nord sau spre vest și să așteptăm să se vadă stelele căzătoare. Sunt cam 20 pe oră. Nu sună mult, dar pentru stele căzătoare e bine. Asta trebuie să facă oamenii, să profite că este senin și să se uite spre cer”, a spus astronomul la Digi24.

„Ploaie de stele căzătoare”

În această noapte, cei care își doresc să vadă o ploaie de stele, o pot face deoaree va avea loc fenomenul Orionidele. Specialistul Șonka a declarat că într-o noapte normală, pe cer pot fi văzuți mai mulți sateliți artificiali decât stele căzătoare. „Pământul se rotește îm jurul Soarelui și ajunge într-o zonă mai bogată în praf. Praful acesta vine de la asteroizi și comete. În cazul acesta, praful vine de la celebra cometa Halley, care revine la Soare la 76 de ani. Pământul ajunge în locul acesta de două ori pe an”, a mai spus Șonka.

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”, între 2 octombrie și 7 noiembrie Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley. Pot fi urmărite în medie de 25 de stele căzătoare pe oră dar pot fi numai 10 sau chiar 60. Stelele căzătoare pot fi văzute după miezul nopții până la răsăritul Soarelui, interval în care constelația Orion se află deasupra orizontului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: