Redactia.ro
Home » Homepage » Nosfe, despre experiența lui cu substanțele interzise: „Eu nu m-am drogat până la 29 de ani”

Nosfe, despre experiența lui cu substanțele interzise: „Eu nu m-am drogat până la 29 de ani”

Nosfe, despre experiența lui cu substanțele interzise: „Eu nu m-am drogat până la 29 de ani”

Nosfe a vorbit la un moment dat despre experiența lui cu substanțele interzise, în contextul în care foarte mulți se întreabă care este cauza exactă a morții lui. Se presupune că ar fi vorba de un infarct. Nosfe era solist într-o trupă iubită, Șatra BENZ, un artist apreciat în domeniu, iar despre artiști se spune, în general, că drogurile i-ar ajuta într-o oarecare măsură în actul creației. Iată ce a spus Nosfe despre droguri.

Nosfe, despre experiența lui cu substanțele interzise: „Eu nu m-am drogat până la 29 de ani”

Nosfe a fost chemat la un moment dat la podcastul lui Gojira – „Aproximativ discuții” și a vorbit despre multe lucruri, inclusiv despre experiența lui cu substanțele interzise. Cântărețul a murit recent după ce ar fi suferit un infarct, dar mulți au speculat că și substanțele interzise ar fi fost de vină. Nu există, oficial, nicio legătură între decesul lui și droguri.

Nosfe a spus că prima dată când a consumat droguri a fost la 29 de ani, când a fumat marijuana, iar prima beție a fost la 20 de ani.

„Eu am fumat primul joint la 29 de ani. Înainte să asimilez o substanță, de obicei, pun o mie de întrebări, sunt atent, caut să verific”.

(…)

„Am avut un concert Șatra BENZ, dar nu o să spun unde, în care cred că am consumat absolut orice substanță era în incinta aia, care mi-a trecut pe sub mână, în seara aia am consumat-o, gen”.

„(…) Nu aveam experiență cu drogurile și mi se părea că încă pot să dețin situația sub control, concertul fusese epic, îți dai seama. (…) Nu mai știu să zic anul, asta e altă chestie, nu-ți aduci aminte foarte multe chestii. Efectiv, pisam niște pastile pentru a le trage pe nas. Nu mă voi ascunde. Sunt experiențele mele și le voi povesti oricând”, a spus Nosfe, la începutul anului 2022, în podcastul lui Gojira, subliniind că o astfel de experiență intră la categoria „așa nu”.

„A venit cineva la mine dintre organizatori și m-a întrebat dacă nu vreau să spargem gașca, era 1 noaptea, mai rămăsesem eu și cu nevastă-mea și cu încă cineva, făceam această acțiune. În fine, am încheiat situația, că știu ce să fac când îmi spune cineva: Bă, te-ai îmbătat, du-te să te culci. Cât de cât, încerc să fiu conștient. Am zis OK, că spargem gașca și că mergem acasă”.

„Am plecat acasă și apoi am văzut filmări cu mine de pe scenă. Sunt chestii de care oamenii (n.r. din public) sunt convins că nu și-au dat seama, dar eu știu cine și-a dat seama, știu cum și-a dat seama, inclusiv dintre cei din jurul meu și așa mai departe și știu ce sentiment le-a lăsat, fără ca ei să îmi spună. Când am văzut imaginile alea mi-am adus aminte alte flash-uri, lucruri pe care le-am făcut în cadrul acelui concert și de care, iarăși, nu eram mândru. Când am văzut alea, am zis că eu nu vreau ca aia să fie imaginea mea sub nicio formă. Nu vreau să mă fac de căcat în felul ăsta, gen”.

„Dup-aia am luat și am analizat toată lista substanțelor pe care le-am folosit în seara aia. Excluzându-le pe cele cu care eu eram obișnuit și știam deja cum să le folosesc și ce efecte au, am ajuns la celelalte: clasicele MD-uri, speed-uri, Ecstasy-uri”, a mai zis Nosfe.

„Scopul meu cu drogurile nu a fost niciodată să mă droghez sau să mă distrez. Scopul meu cu drogurile nu a fost niciodată de petrecere. Știi cum s-a inventat speed-ul? A fost inventat de nemți în război, primul sau al doilea, nu mai știu care. Soldații nemți aveau două-trei grame de speed la ei în condițiile în care tu, dacă tragi o linie de speed, ajungi la spital efectiv. Un gram de speed, pentru cineva, chiar dacă consumă, este foarte mult într-o zi. Am citit niște articole, am văzut niște documentare, de acolo știu. Ei aveau 2-3 grame pe zi la ei pentru a lupta în acele condiții de război, fără să consume resurse. Ce au făcut ăia nu se făcea pe naturalețe, pe fripturi și pe orez. Se făceau pe droguri inventate în laborator de nemți”, a completat cântărețul.

Nosfe: „Substanțele influențează arta, te ajută să conectezi chestii mai repede”

„M-am gândit așa: cu ce mă poate ajuta chestia asta? Dacă eu mă uitam la toți artiștii și vedeam că majoritatea se droghează, ba chiar unii mor, și rămân epici pentru că s-au drogat foarte mult și au făcut ceva epic… Substanțele influențează arta, te ajută să conectezi chestii mai repede”, a mai spus Nosfe, în ianuarie 2022, în podcast-ul lui Gojira.

„Nu am încercat heroina și nu vreau să încerc niciodată”.

„Eu nu m-am drogat până la 29 de ani. Marijuana am încercat prima dată la 29 de ani, asta spun prin drogat. Iar prima beție a fost la 20 de ani”, a mai adăugat Nosfe.

Nosfe, din trupa Șatra BENZ, a murit, duminică, la vârsta de 37 de ani, potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook a trupei. Pe numele lui real Darius Crețan, cântărețul a căzut în casă după ce i s-a făcut rău, iar echipajele de urgență sosite după un apel la 112 făcut de soția lui au constatat decesul. Ar fi suferit un infarct. Poliția Ilfov a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în acest caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: