Redactia.ro
Home » Știri » Note mai mari ale elevilor, salarii mai mari ale profesorilor. Ce noi propuneri se discută în Minister

Note mai mari ale elevilor, salarii mai mari ale profesorilor. Ce noi propuneri se discută în Minister

elevi cursuri

Dezbaterile privind sistemul de remunerare a profesorilor din România au ajuns în centrul atenției odată cu propunerea Ministrului Educației de a lega salariile acestora de performanțele elevilor. Această măsură a provocat un val de reacții și discuții atât în rândul cadrelor didactice, cât și în cadrul comunității educaționale în general.

Propunerea de legare a salariilor de performanța elevilor

Ministrul Educației a sugerat că salariile profesorilor ar trebui să fie ajustate în funcție de performanța elevilor din clasele pe care aceștia le predau. Această propunere vine în contextul în care rezultatele testelor PISA, precum și rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu au fost pe măsura așteptărilor.

Autoritățile consideră că profesorii ar trebui să fie mai implicați în creșterea performanței elevilor și să se asigure că aceștia sunt pregătiți corespunzător pentru examenele importante. Există o preocupare crescută pentru îmbunătățirea calității actului educațional și pentru creșterea nivelului de pregătire al elevilor.

Importanța evaluării și rezultatelor elevilor

Ministerul Educației din România este în discuții cu experți internaționali pentru a găsi soluții optime în ceea ce privește remunerarea profesorilor în funcție de performanța lor. Una dintre sugestiile aduse în discuție este acordarea de bonusuri în funcție de rezultatele obținute la examenele naționale, precum și evaluarea activității didactice.

Propunerea de a lega salariile profesorilor de performanța elevilor ia în considerare nu doar rezultatele la examene, ci și alte aspecte, precum evaluările periodice ale activității didactice și modul în care profesorii se descurcă în cadrul inspecțiilor școlare.

Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii, şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ.

Le cer însă profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă. Şi nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa. Profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi.” a spus Marcel Ciolacu, în urmă cu câteva luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: