Redactia.ro
Home » Homepage » Nou simptom Omicron, descoperit de cercetători. Se poate observa pe palme și tălpi

Nou simptom Omicron, descoperit de cercetători. Se poate observa pe palme și tălpi

Omicron, cea mai dominantă tulpină a coronavirusului, a atras avertismente din partea oamenilor de știință. De curând, cercetătorii au descoperit un nou simptom care apare pe piele, notează publicația britanică Daily Post.

Doar în Marea Britanie, au fost raportate în cursul zilei de marți aproape 40.000 de cazuri de Omicron. Cei care au fost depistați pozitiv cu noua tulpina Coronavirus au raportat simptome extrem de asemănătoare cu răceala comună.

A fost descoperit, însă, un nou simptom de care mulți dintre cei infectați ar putea să nu fie extrem de conștienți. Potrivit datelor aplicației de simptome ZOE, mulți dintre cei care s-au infectat cu Omicron au avut și o erupție cutanată, relatează The Daily Star.

Nou simptom Omicron, descoperit de cercetători. Se poate observa pe palme și tălpi

Prin aplicația care le cere sutelor de mii de utilizatori să își înregistreze simptomele, s-a descoperit acum că o erupție cutanată a fost etichetată ca fiind “cheie” pentru cei care cred că ar avea varianta Omicron.

Cei mai mulți au raportat două tipuri diferite de erupții cutanate. Primul tip de erupție ar fi o erupție care arată ca niște umflături ridicate și poate fi foarte pruriginoasă. Se crede că erupția începe pe palme sau pe tălpi

Cel de-al doilea tip de erupție ar fi o erupție de tip căldură înțepătoare, care apare pe tot corpul, dar mai frecvent pe coate, genunchi și pe spatele mâinilor și picioarelor.

Studiul ZOE a prezentat principalele 5 simptome ale variantei Omicron:

  • scurgeri nazale,
  • durerea de cap,
  • oboseala (ușoară sau severă)
  • strănutul,
  • durerea în gât

Simptomele formei inițiale a virusului Covid-19 sunt, de asemenea, prezente: tusea, febra și pierderea mirosului sau a gustului.

Omicron, varianta foarte transmisibilă

Profesorul Tim Spector, omul care se află în spatele studiului ZOE, a avertizat că noile cifre privind coronavirusul descriu o “imagine îngrijorătoare”.

“Numărul de noi cazuri simptomatice a explodat în ultima săptămână, fiind cel mai mare salt de cazuri pe care l-am văzut de când am început studiul ZOE Covid”, a atras atenția specialistul.

În timp ce cifrele conturează o imagine îngrijorătoare, vestea bună este că datele noastre preliminare, bazate pe aproximativ 2.500 de cazuri probabile raportate în aplicația ZOE, sugerează că Omicron este mai blând decât Delta”, a explicat profesorul Spector.

Avertismentul specialiștilor

Cu toate acestea, această variantă foarte transmisibilă va infecta mult mai multe persoane înainte de sfârșitul anului.

“Pentru a ne ajuta să încetinim răspândirea, sfatul meu continuă să fie: evitați să vă adunați în interior și, dacă vă întâlniți cu oameni, verificați dacă toată lumea nu are simptome de răceală, testați-vă chiar înainte și vaccinați-vă complet.

Trebuie să schimbăm urgent mesajele publice pentru a salva vieți, deoarece jumătate dintre persoanele cu simptome asemănătoare răcelii au acum Covid”, este mesajul transmis de profesorul Tim Spector.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: