Redactia.ro
Home » Știri » Noua lege a pensiilor privează anumite categorii de români de compensații și recunoașterea condițiilor dificile de muncă

Noua lege a pensiilor privează anumite categorii de români de compensații și recunoașterea condițiilor dificile de muncă

Noua lege a pensiilor a provocat un val de nemulțumiri, în special printre anumite categorii de români. Printre cei afectați se numără pensionarii din sectoarele mineritului și energiei, care se vor confrunta cu pierderi semnificative din cauza modificărilor legislative recente.

Începând cu data de 1 septembrie 2024, acești pensionari nu vor mai primi compensațiile și recunoașterea condițiilor grele de muncă, așa cum erau reglementate în prevederile anterioare, cuprinse în Legea 197. Această schimbare afectează atât pe cei care se pregătesc să se pensioneze, cât și pe cei deja pensionați, deoarece pensiile lor nu vor mai fi ajustate sau indexate în funcție de inflație și creșterea prețurilor.

Ce români sunt afectați de noua lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor privează anumite categorii de români de compensații și recunoașterea condițiilor dificile de muncă. Muncitorii din domeniile mineritului și energiei lucrează în condiții extrem de dificile, expuși la riscuri precum noroi, ger sau caniculă, praf, zgomot și umezeală. Aceste condiții de muncă precare conduc adesea la deteriorarea sănătății lor și la îmbolnăviri cronice. Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a evidențiat faptul că acești lucrători merită să primească compensații adecvate pentru munca lor grea și expunerea la riscuri..

Cu toate acestea, noua lege a pensiilor nu ia în considerare aceste aspecte și nu oferă protecția necesară pentru pensionarii din aceste sectoare vulnerabile. Deputatul Miruță promite să continue să lupte pentru drepturile acestor pensionari și să atragă atenția asupra impactului negativ al noilor reglementări. Este esențial să se acorde atenție acestor categorii vulnerabile și să li se asigure tratamentul și compensațiile cuvenite pentru munca lor grea și sacrificiile făcute de-a lungul anilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: