Redactia.ro
Home » Știri » Noua listă a țărilor din zona galbenă. Cei care intră în România din aceste state trebuie să prezinte test Covid negativ

Noua listă a țărilor din zona galbenă. Cei care intră în România din aceste state trebuie să prezinte test Covid negativ

GALERIE FOTO (2)

Este oficial! De vineri, 12 februarie, intră în vigoare restricțiile la intrarea în România pentru cei care revin în țară din țările cu risc epidemiologic. De asemenea, noua listă galbenă a fost actualizată de CNSU. Toți care ajung în țară din aceste state trebuie să prezinte un test Covid negativ. Există, însă, și câteva excepții.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a comunicat ultimele informații privind intrarea în România din 12 februarie.

Intrarea în România, cu test Covid negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Pentru toți veniți din statele aflate în zona galbenă se instituie măsura carantinei în momentul sosirii în România.

Tot din 12 februarie, este obligatoriu ca persoanele care sosesc din zonele cu risc epidemiologic ridicat să prezinte test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2. Acesta va trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în România.

„Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile prevăzute și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se mai arată în hotărârea CNSU.

Totodată, se precizează că persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test Covid negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcării – pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau intrării pe teritoriul României – pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii.

Noua listă a țărilor din zona galbenă, actualizată de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona galbenă, iar documentul a fost făcut public.

 

CNSU a anunțat și care sunt excepțiile de la regulă. Copiii sub 3 ani şi cei care au efectuat în urmă cu 10 zile a doua doză de vaccin anti-COVID-19, nu trebuie să prezinte test Covid negativ, dacă revin din țări cu risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă precizează că măsurile privind prezentarea unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 la intrarea în România şi excepţiile de la această măsură intră în vigoare la 12 februarie, ora 00.00.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat aprobată de CNSU cuprinde 65 de state, faţă de 51 câte erau până la noua actualizare făcută de oficiali.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: