Redactia.ro
Home » Știri » Noua tulpină a coronavirusului care reduce eficiența vaccinului a fost descoperită în România

Noua tulpină a coronavirusului care reduce eficiența vaccinului a fost descoperită în România

GALERIE FOTO (2) Noua tulpină covid din India

Noua tulpină a coronavirusului care reduce eficiența vaccinului a fost descoperită în România. Potrivit unui comunicat de presă, noua variantă de coronavirus, ce prezintă și mutația E484K,a fost descoperită în România, în urma cercetărilor efectuate la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Noua tulpină a coronavirusului care reduce eficiența vaccinului a fost descoperită în România

Noua tulpină a coronavirusului care reduce eficiența vaccinului a fost descoperită în România. Varianta de coronavirus, care prezintă și mutația E484K a fost descoperită la noi țară. Conform unor studii, noua tulpină poate reduce eficiența vaccinurilor împotriva coronavirusului. „Noua variantă de coronavirus, prezentând atât caracteristicile tulpinii britanice (B1.1.7), cât şi mutaţia E484K, ce poate reduce eficienţa vaccinurilor împotriva virusului, a fost identificată şi în România, pe baza secvenţierilor efectuate la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, de la un pacient fără un istoric recent în Marea Britanie”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

La cele trei variante de coronavirus, provenite din Marea Britanie, din Africa de Sud și din Brazilia, Institutul de Sănătate Publică din Anglia a mai anunțat, în luna februarie, o nouă variantă a virusului și anume linia B.1.1.7 + E484K, nume VOC202102/02. „Deşi numărul cazurilor identificate cu noua variantă (B.1.1.7 + E484K) este momentan relativ redus (fiind prezentate numai 43 de cazuri în Raportul britanic din 1 aprilie 2021), principala îngrijorare provine din capacitatea variantelor ce conţin şi mutaţia E484K de a prezenta o rezistenţă mai mare la anticorpii generaţi de vaccin, reducând astfel eficienţa vaccinurilor. În luna martie, noua variantă (B.1.1.7 + E484K) a fost introdusă ca variantă îngrijorătoare (variant of concern – VoC) şi în lista Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care monitorizează situaţia epidemiologică la nivelul Uniunii Europene. Într-un comunicat emis duminică, 4 aprilie, de agenţia Reuters, este prezentată îngrijorarea în legătură cu răspândirea acestei variante şi în Japonia, aproximativ 70% dintre probele secvenţiate de la un spital din Tokyo prezentând această mutaţie”, se arata in  comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Noua mutatie a coronavirusului E484K a aparut in Romania

88 de noi cazuri în România cu noua mutație din Marea Britanie

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, în cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost realizate secvențieri pentru un număr de 91 de probe, provenite de la pacienți depistați cu COVID19, de pe raza județelor Suceava, Cluj, Iași, Timiș și Botoșani. Din probele analizate, a fost depistat un număr de 88 de noi cazuri aparținând tulpinii de inters epidemiologic, cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

Potrivit Agrepres, probele sunt repartizate geografic astfel că 44 dintre cele 44 de probe selectate din Suceava, 22 de probe dintre cele 22 selectate din județul Cluj, 17 dintre cele 17 probe selectate din județul Iași, trei dintre cele trei probe selectate din județul Timiș, și două dintre două probe selectate din Botoșani.”În baza acordurilor de colaborare încheiate până la acest moment sunt selectate probe din spitale aflate pe raza judeţelor Suceava, Timiş, Cluj, Dolj, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi ne exprimăm disponibilitatea de a colabora şi cu alte instituţii cu compartimente COVID-19 din alte judeţe pentru analiza situaţiilor speciale şi realizarea analizelor genetice corespunzătoare’‘, transmit reprezentanţii USV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: