Redactia.ro
Home » Știri » Noua variantă de Coronavirus, denumită Mu. Anunțul făcut de experții OMS

Noua variantă de Coronavirus, denumită Mu. Anunțul făcut de experții OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii monitorizează o nouă variantă de Coronavirus, denumită ″Mu″. Aceasta a fost identificată prima dată în ianuarie 2021, în Columbia, potrivit agenţiei ONU pentru sănătate.

Anunțul îngrijorător privind noua variantă de Coronavirus, denumită Mu, a fost făcut de experții OMS. Aceasta a fost depistată inclusiv pe Bătrânul Continent, Europa.

Mu, noua variantă de Coronavirus. Anunțul făcut de OMS

Toate virusurile, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suferă mutaţii în timp, atrag atenția specialiștii OMS. Iar varianta – B.1.621, conform numele său ştiinţific – a fost clasificată până în prezent drept ″variantă de monitorizat″, au precizat experții OMS, în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei de Coronavirus, conform Agerpres.

OMS a indicat că varianta Mu prezintă mutaţii care ar putea prezenta un risc de ″evadare imunitară″ – ceea ce înseamnă că ar putea fi rezistentă la vaccin.
Experții în sănătate au subliniat și că sunt necesare studii suplimentare pentru a-i cunoaște caracteristicile cu exactitate.

Mu, noua variantă de Coronavirus, depistată și în Europa

Apariția variantelor de Coronavirus cu risc crescut la sfârşitul anului 2020, i-au făcut pe oficialii OMS să aceste mutaţiile drept variante de monitorizat şi variante îngrijorătoare.
Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să numească aceste variante de monitorizat sau pe cele îngrijorătoare cu ajutorul literelor din alfabetul grecesc, pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a facilita publicului larg pronunţarea numelor.

În prezent, patru variante Coronavirus sunt considerate îngrijorătoare de către OMS, printre care se numără variantele Alpha, prezentă în 193 de ţări, şi Delta, prezentă în 170 de ţări, dar și alte cinci variante care sunt monitorizate – inclusiv varianta Mu a Coronavirusului.

Varianta Mu a fost depistată în ianuarie, în Columbia. De atunci și până în prezent, a mai fost raportată şi în alte ţări din America de Sud şi în Europa.

″Deşi prevalenţa mondială a variantei Mu printre cazurile secvenţiate a scăzut şi reprezintă sub 0,1%, prevalenţa sa în Columbia (39%) şi Ecuador (13%) a crescut constant″, este mesajul celor de la OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: