Redactia.ro
Home » Homepage » Nouă variantă Omicron, descoperită de cercetători. Anunț îngrijorător: este “invizibilă”

Nouă variantă Omicron, descoperită de cercetători. Anunț îngrijorător: este “invizibilă”

Cercetătorii au făcut anunțul îngrijorător. A fost descoperită o nouă variantă Omicron, despre care există informații că este “invizibilă”. Iată care este explicația.

Descoperirea vine într-un moment în care numărul de cazuri ale variantei originale Omicron detectate în Marea Britanie a crescut de la 101 la 437 într-o singură zi. În același timp, Scoția a anunțat revenirea la sistemul de muncă de acasă, potrivit The Guardian.

Ar fi prea devreme pentru a ști dacă noua formă Omicron se va răspândi la fel ca varianta standard. Dar se pare că noua variantă Omicron invizibilă este distinctă genetic. Așadar, aceasta se poate comporta diferit de versiunea anterioară.

Nouă variantă Omicron, descoperită de cercetători: este “invizibilă”

Autoritățile din toate colțurile lumii sunt din nou în alertă, după ce o nouă variantă Omicron a fost descoperită. Din primele cercetări, nu poate fi distinsă de alte variante cu ajutorul testelor PCR.

Se pare că noua variantă Omicron are multe mutații în comun cu Omicron standard, însă îi lipsește o anumită modificare genetică ce ar trebui să permită testelor PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile.

Dar noua variantă Omicron poate fi detectată ca fiind coronavirus prin toate testele obișnuite, poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Nouă variantă Omicron, anunțul făcut de cercetători

Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetători să împartă descendenţa B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, şi noua variantă, cunoscută sub numele de BA.2.

„Există două descendenţe în Omicron, BA.1 şi BA.2, care sunt destul de diferenţiate din punct de vedere genetic”, a declarat profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al University College London.

„Cele două descendenţe se pot comporta diferit”, a mai punctat oficialul.

Unii cercetători numesc deja noua variantă Omicron drept „stealth Omicron”. Bineînțeles, este vorba de o denumire informală. În română s-ar traduce drept un ”Omicron ascuns”, tocmai din pricina faptului că nu are acea caracteristică ce ar permite testelor PCR să o detecteze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: