Redactia.ro
Home » Stil de viață » Noua vedetă a agriculturii din România: „A fost chiar și 5.000 de lei pe tonă”

Noua vedetă a agriculturii din România: „A fost chiar și 5.000 de lei pe tonă”

În ultimii ani, România a avut de suferit pe partea de agricultură din cauza lipsei precipitațiilor. Astfel că seceta și-a lăsat amprenta asupra multor agricultori. Totuși există o plantă mai puțin exploată la noi, dar care este acum tot mai des întâlnită în cererile de export. Calitatea acesteia și beneficiile pe care le aduce au convins populația de necesitatea acesteia.

Iată că ați putea investi în perioada următoare într-o plantă ce v-ar putea aduce profituri considerabile. Mulți se tem de temperaturile din țară, însă cei care au riscat au câștigat !

Rapița este noua vedetă a agriculturii din România

Un fermier din Iași a povestit că această experiență agricolă i-a adus numai beneficii. Ionuț a însămânțat în toamna anului 2021, pe 60 de hectare de teren numai rapiță. Acum, culege roadele muncii sale.

Totuși recunoaște că l-a speriat și pe el ca și pe alți agricultori faptul că România nu a avut parte de iarnă, iar precipitațiile au fost mult mai rare decât în alți ani:

„Tocmai pentru că a fost o cultură semănată anul trecut: a avut un pic de apă, în iarnă a fost puţină zăpadă, puţine precipitaţii în primăvară, dar cât de cât s-a făcut, dar a fost coaptă forţat, observăm băţul este verde. Se desface foarte bine!”, a susținut Ionuț Rusu, un agricultor din Iași, pentru „observatornews.ro”.

Prețul rapiței

Preţul rapiței „ a fost chiar și 5.000 de lei pe tonă, acum e 3.500 – 3.700 de lei pe tonă. Vom încerca să depozităm pentru a obține un preţ mult mai bun la recoltare. Acum când se recoltează şi e marfă multă traderii dau prețuri mai mici”, a mai explicat acesta pentru aceeași sursă.

O cultură care anul acesta pe foarte mulţi fermieri din zona de vest îi va scoate la liman din punct de vedere financiar. Majoritatea terenurilor arată bine şi foarte bine. De rapiţă e nevoie în mai multe industrii aşa că agricultorii nu riscă să rămână cu ea în hambar. Rapiţa are ft multe întrebuinţări în mod special în partea de biocombustibil, în industria alimentară, uleiul, în industria zootehnică.”, a mai explicat un agricultor, Alexander Degianski,pentru aceeași sursă

 

Sursa foto: ro.wiktionary.org
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: