Redactia.ro
Home » Știri » Noul clasament al celor mai bogaţi oameni din lume. Şase români sunt în topul Forbes

Noul clasament al celor mai bogaţi oameni din lume. Şase români sunt în topul Forbes

Așa cum și-a obișnuit publicul în fiecare an, Revista Forbes şi-a publicat clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume și în 2022. Revista a ținut să precizeze că nu a fost o perioadă prea bună pentru miliardarii lumii. În topul Forbes de anul acesta, se află şi şase miliardari români, iar jumătate dintre ei au făcut avere din companiile de tehnologie pe care le dețin.

Cine sunt și ce averi au cei mai bogați oameni din lume

Bill Gates este, în 2022, al patrulea cel mai bogat om din lume. Co-fondator, împreună cu Paul Allen, al companiei Microsoft Corporation, are o avere de 129 miliarde de dolari.

A treia poziție în topul celor mai bogați oameni din lume e ocupată de Bernard Arnault şi familia sa. Averea acestora se ridică la 158 miliarde de dolari. Bernard Arnault este președintele Louis Vuitton Moet Hennessy, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume. Având sediul în Paris, Franța, compania are peste 77.000 de angajați. În aprilie 2004, LVMH a achiziționat producătorul elvețian de ceasuri Hublot pentru aproximativ 236 milioane euro.

Pe a doua poziție se situează Jeff Bezos, fondator și CEO al companiei Amazon, cu o avere de 171 miliarde de dolari;

Pe locul I îl găsim pe Elon Musk, cu o avere netă estimată la 219 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla şi SpaceX. Acesta este în premieră pe prima poziţie în clasamentul Forbes.

Printre românii incluși în topul Forbes se află și Ion Țiriac

Cel mai bogat român, Daniel Dines , în vârstă de 50 de ani, fondatorul companiei de automatizări UIPath, listată la Bursa din New York, ocupă locul 1.053 în top, cu o avere estimată la 2,9 miliarde dolari.

Mult mai jos, pe locul 1.818, se află Ion Ţiriac, cu o avere de 1,6 miliarde dolari, din afaceri imobiliare, retail auto şi servicii financiare. El împarte locul 1.818 cu alţi doi români, cu averi făcute în sectorul IT. Ion Stoica (57 de ani) şi Matei Zaharia (36 de ani), cofondatorii companiei Databricks, care au şi ei averi de 1,6 miliarde dolari.

Ceilalţi doi miliardari români din top sunt fraţii Pavăl, fondatorii retailerului Dedeman, dar averile lor diferă. Dragoş Pavăl (55 de ani), ocupă locul 1.929, cu 1,5 miliarde dolari, iar Adrian Pavăl (53 de ani), este în ultima sută de miliardari din top, pe locul 2.578, cu 1 miliard de dolari.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: