Redactia.ro
Home » Știri » Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce amenzi s-au modificat

Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce amenzi s-au modificat

Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce amenzi s-au modificat

Noul cod rutier a intrat în vigoare, iar șoferii români trebuie să fie atenți la modificări și la amenzile care au fost introduse de noua legislație.

În cazul în care depășirea vitezei cu peste 60 de km/h este asociată cu un accident de circulație în urma căruia au rezultat pagume materiale sau rănirea unei persoane, amenda poate ajunge și la 9.600 de lei, potrivit drpciv.ro.

Totodată, au crescut și amenzile în cazului de consum de alcool la volan. O alcoolemie între 0,2 și 0,5 g/l alcool pur în sânge va fi prevăzută cu o suspendare a permisului de 180 de zile, închisoare între 1 și 4 ani sau amendă penală, în funcție de caz.

Noul Cod Rutier: Ce amenzi mai sunt prevăzute

Codul Rutier a schimbat regulile și în ceea ce priveşte permisul de conducere şi a modului în care acesta ar putea fi schimbat, dar aduce şi amenzi noi pentru şoferii agresivi!

– Interesant este că noile prevederi spun că fişa medicală nu mai este necesară în unele situaţii în care şoferul solicită un nou permis de conducere.

– Au fost reduse amenzile pentru şoferii care sunt surprinşi cu telefonul la ureche, dar şi pentru cei surprinşi fără centură de siguranţă.

– Totodată, însă, șoferii agresivi în trafic pot rămâne fără permis de conducere timp de 90 de zile, iar şoferii care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie și vor rămâne fără permis timp de trei luni.

– Dacă până acum, şoferii rămâneau fără permis la acumularea a 13 puncte amendă, noile prevederi spun că aceștia vor rămâne din nou fără permis la acumularea a 25 de puncte amendă!

– Atenție! Dacă intersecția este blocată, nu intrați, indiferent câte claxoane auziți sau câte flash-uri primiți. Riscați să primiți o amendă de 1000 de lei din partea polițiștilor de la circulație!

Citește și: Bugetul pe 2019, adoptat de Parlament. Ce se întâmplă cu alocațiile

Protest taximetriști în Piața Victoriei. Ce revendicări au transportatorii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: