Redactia.ro
Home » Știri » Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce sancțiuni riscă aceștia

Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce sancțiuni riscă aceștia

Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce sancțiuni riscă aceștia

Noul Cod Rutier se modifică, iar șoferii vor fi nevoiți să îndeplinească reguli drastice în trafic, în special regula legată de folosirea telefonului mobil.

Noul Cod Rutier. Ce îi așteaptă pe șoferi și ce sancțiuni riscă aceștia

Noul Cod Rutier se modifică, iar prevederile vor intra în vigoare sâmbătă, 12 octombrie, iar sancțiunile nu sunt deloc ușoare. În data de 12 august, Guvernul a adoptat un proiect de ordonanță de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. După cum se știe, aplicarea măsurilor se face după 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial.

Așadar, șoferii vor fi obligați să îndeplinească nou cod rutier începând cu data de 12 octombrie.

Ce sancțiuni riscă șoferii care stau cu telefonul la volan

Potrivit noului Cod Rutier, schimbările sunt foarte dure pentru șoferi. Oficial, șoferii nu mai au voie să folosească dispozitive electronice în timp ce conduc autovehiculul. De asemenea, nu mai este permisă nici ținerea în mână a telefonului, altfel, șoferii vor fi sancționați și pot rămâne chir și fără permis de conducere.

OUG nr. 11/2019 prevede că:

În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Șoferii neasculători vor fi sancționați cu patru puncte penalizare, iar cei care folosesc telefonul în timp ce conduc, vor primi între șase și opt puncte de penalizare. Mai dure sunt sancțiunile pentru cei care încalcă regula de circulație în timp ce folosesc telefonul mobil. Șoferii își pot pierde permisul de conducere.

Conducătorii auto nu sunt singurii care nu au voie să folosească telefonul în trafic

Cei care folosesc vehicule pentru care nu au nevoie de permis de conducere sunt și ei afectați de noul Cod Rutier. Cei care merge pe bicicletă, trotinetă, nu vor mai putea folosi telefonul în timpul mersului, nici mâcar să îl țină în mână. Potrivit Codului Rutier, bicicliștii care vor fi surprinsi utilizând telefonul mobil când merg, vor putea fi sancționați de polițiști.

Citeste si:Ce a apărut pe contul de Instagram al Anamariei Prodan? Fanii sunt uluiți

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini