Redactia.ro
Home » Știri » Noul Ministru al Sănătății, declarații despre situația Spitalului de Urgență Suceava

Noul Ministru al Sănătății, declarații despre situația Spitalului de Urgență Suceava

Ministerul Sanatatii

Nelu Tătaru a precizat vineri dimineață, că trebuie făcută o anchetă epidemiologică la Spitalul de Urgență Suceava, unde mai mulți medici și asistente s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar 8 pacienți au murit.

După cele trei zile în care s-a aflat în control la Suceava, noul ministru al Sănătății a informat că trebuie schimbate și verificate multe lucruri.

Ce-a găsit noul ministru al Sănătății la spitalul Suceava

În calitate de secretar de stat, Nelu Tătaru se afla de trei zile în control la Spitalul de Urgență Suceava, după ce mai multe cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus, și 8 persoane au decedat.

În prima zi în funcția de ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a declarat pentru Digi24 că va întreprinde o analiză a situației și va avea o ședință cu grupul de lucru pentru a afla care este stadiul evoluției.

De asemenea, noul ministru a precizat că au nevoie de foarte multe echipamente, de atenție, de un răspuns corect din partea celor internați și de o anchetă epidemiologică. În legătură cu pacientul în vârstă de 49 de ani din Timiș care a decedat, ministrul a spus că se va demara o anchetă în acest caz.

„Am văzut exact realitatea”

Nelu Tătaru susține că a observat care sunt cu adevărat problemele la spitalele din România, și a precizat că siguranța cadrelor medicale rămâne cea importantă armă în acest moment.

Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă„, a declarat Nelu Tătaru.

Totodată, noul ministru a declarat că va urmări testarea după ancheta epidemiologică. Mai mulți medici și asistente  de la spitalul din Suceava au fost diagnosticați cu coronavirus, după ce peste 10 pacienți infectați cu COVID-19 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: