Redactia.ro
Home » Știri » Noul primar al Brașovului, acuzat că și-a falsificat CV-ul. Doi profesori universitari l-au dat în vileag pe Allen Coliban

Noul primar al Brașovului, acuzat că și-a falsificat CV-ul. Doi profesori universitari l-au dat în vileag pe Allen Coliban

Allen Coliban

Noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a fost prins cu minciuna în CV. Prodecanul Facultății de Automatică îl acuză pe edil că nu a absolvit tocmai această unitate de învățământ, așa cum este specificat în document, și că chiar ar fi fost exmatriculat.

Primarul Brașovului, acuzat că și-a falsificat CV-ul

Allen Coliban, noul primar al Brașovului este implicat într-un conflict. El este acuzat că nu a absolvit Facultatea de Automatică, de către prodecanul unității de învățământ, așa cum acesta a specificat în CV-ul său. Mai mult, prodecanul spune că edilul a fost exmatriculat.

Afirmațiile prodecanului Facultatății de Automatică şi Calculatoare din București, Ciprian Dobre, sunt susținute și de profesorul universitar, Traian Rebedea, de la Universitatea Politehnica Bucureşti. Informații despre CV-ul lui Coliban au apărut și pe Wikipedia, iar primarul a recunoscut ulterior că și-a „editat” informațiile.

„Vai de România fără hoție – pentru că este o hoție sa minți că ai o diploma. Dl. Coliban, aproape 20 de ani ați mințit că sunteți absolvent al A&C. Acum ștergeți repede urmele. Mă întreb dacă un om care minte de 17+ ani este un om nou, care va aduce schimbare reală în România. Și oare mai este întreg la cap sau este un om frustrat, dacă a trebuit să mintă atâta timp. ”, a scris Traian Rebedea, pe Facebook.

Ciprian Dobre a explicat pentru Adevărul, că Allen Coliban a fost exmatriculat din Facultate în 2009 pentru că nu a reușit să promoveze o serie de discipline.

„Nu îl cunosc şi nu am nimic cu el. Dar cum să spui că eşti absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din UPB, dar, de fapt, să figurezi că ai fost exmatriculat şi nu ai susţinut licenţa?”a declarat Dobre pe pagina sa de Facebook.

Care este reacția primarului

Se pare că după acuzațiile aduse, primarul și-a modificat CV-ul atât pe site-ul Senatului, cât şi pe cel al USR. El a precizat că a urmat doar cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, fără să ia licența, conform newsbv.ro Mai mult decât atât, Coliban a precizat pe site-ul său că a renunțat la Facultatea de Automatică și Calculatoare după ce a realizat că „primii doi ani vor fi doar de matematică, fizică și electronică”. Totodată, el recunoaşte că a editat ulterior informaţiile.

„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licenţă şi regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunţat la a-mi da licenţa în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aş lua o altă decizie, dar la 20 şi ceva de ani şi în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat.”, explică Coliban, conform Adevărul.

Allen Coliban este noul primar al orașului Brașov, după ce senatorul USR l-a învins la alegerile locale din 27 septembrie pe George Scripcaru, care a fost primar timp de 16 ani.

Allen Coliban a candidat din partea USR-PLUS și a oferit, la fel ca germanul Dominic Fritz la Timișoara, una dintre cele mai mari surprize la scrutinul de duminică, 27 septembrie 2020. La Timișoara, Dominic Fritz a reușit să-l învingă pe Nicolae Robu, care conducea orașul de opt ani.

Potrivit rezultatelor provizorii după alegerile locale de duminică, după centralizarea a 82,912 voturi, reprezentând 97%, din total, pe primul loc e Allen Coliban (USR Plus), cu 41% . George Scripcaru a pierdut Primăria Braşovului, obținând doar 37.63% din voturi. În Braşov, pentru Primărie, au fost exprimate 84.970 de voturi, prezenţa fiind de 34.54%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: