Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Nu mai arunca niciodată cojile de la ouă! Descoperă trucul isteț de care nimeni nu știa

Nu mai arunca niciodată cojile de la ouă! Descoperă trucul isteț de care nimeni nu știa

Nu mai arunca niciodată cojile de la ouă! Descoperă trucul isteț de care nimeni nu știa

Cojile de la ouă sunt un produs comun în fiecare bucătărie, iar majoritatea oamenilor le aruncă direct în coșul de gunoi. Dar știați că acestea pot fi folosite în moduri surprinzătoare și utile? Iată câteva trucuri inteligente de reciclare a cojilor de la ouă, care vă va încânta și vă va ajuta să le valorificați într-un mod inovativ!

Îngrășământ natural pentru plante

Cojile de la ouă sunt, de fapt, o sursă excelentă de calciu și alte minerale esențiale pentru plante! Astfel, puteți mărunți cojile și le puteți adăuga în solul grădinii sau le puteți amesteca în apa de udare, pentru a îmbunătăți calitatea solului și va promova creșterea sănătoasă a plantelor.

Soluție pentru înălbirea și întărirea dinților

Un alt truc neobișnuit este să utilizați cojile de la ouă pentru a vă menține dinții sănătoși și albi. Cojile de la ouă conțin carbonat de calciu, care este un ingredient cheie în multe paste de dinți comerciale. Pulverizați cojile uscate și mărunțite într-un praf fin și amestecați-le cu puțină pastă de dinți. Aplicați amestecul pe dinți și lăsați-l să acționeze câteva minute înainte de a vă clăti bine gura. Veți observa o diferență în strălucirea și sănătatea dinților dumneavoastră.

Abraziv natural pentru vase și ustensile de bucătărie

Dacă doriți să scăpați de murdăria persistentă sau de resturile de mâncare de pe vase și ustensile, puteți folosi cojile de ouă. Mărunțiți cojile uscate și curățați suprafețele murdare cu acest praf fin. Cojile de la ouă vor acționa ca un abraziv delicat și natural, ajutându-vă să îndepărtați murdăria fără a zgâria suprafețele sensibile.

Decor deosebit pentru grădină

Cojile de la ouă pot fi folosite și în scop decorativ în grădină. Puteți transforma cojile în mici ghivece pentru semințe sau plante mici. Pur și simplu adăugați pământ și semințe în cojile goale și așezați-le într-un suport sau într-un platou de flori. Acest lucru va adăuga un aspect interesant și inedit grădinii dumneavoastră.

Sursă de calciu pentru păsări și animale de companie

Cojile de la ouă pot fi folosite și pentru a furniza calciu animalelor de companie sau păsărilor. Mărunțiți cojile și adăugați-le în hrana lor. Acest lucru va ajuta la menținerea oaselor sănătoase și va promova o bună dezvoltare a penajului sau a blănii.

Sursa foto: avantaje.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: