Redactia.ro
Home » Știri » Nu o să-ți vină să crezi ce vârstă a împlinit cel mai bătrân bărbat din România. A luptat în al doilea Război Mondial

Nu o să-ți vină să crezi ce vârstă a împlinit cel mai bătrân bărbat din România. A luptat în al doilea Război Mondial

Ilie Ciocan, cel mai vârstnic om din România, a sărbătorit marți, 28 mai, vârsta de 111 ani. Acest eveniment marcant a avut loc în comuna Galicea, satul Bratia Vale din județul Vâlcea, unde longevitatea sa remarcabilă a fost omagiată de comunitate și de autorități. Născut în anul 1913, când România era condusă de regele Carol I și înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, Ilie Ciocan este un adevărat simbol al rezistenței și curajului.

Un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial

Ilie Ciocan a avut o viață plină de evenimente semnificative, printre care se numără participarea sa în cel de-Al Doilea Război Mondial. Între anii 1941 și 1945, el a luptat pe Frontul de Est, inclusiv în bătăliile de la Odessa și Cotul Donului. Ilie Ciocan și-a amintit cu mândrie momentele petrecute pe front, declarând: „Cât am fost pe front am luptat ca țara să fie liberă și independentă”.

Înrolat în anul 1935 la Regimentul 6 Artilerie Pitești, Ilie Ciocan a fost servant la tun și curier în timpul războiului. Printre amintirile sale, el a povestit despre rolul său crucial în aprovizionarea cu muniție, menționând că era adesea nevoit să călătorească câte o zi și jumătate pentru a aduce muniție de la depozit. Curajul și devotamentul său erau evidente, iar calul său, pe care îl considera un adevărat „scut divin”, l-a protejat de multe ori în situații critice. „Calul meu mi-a fost cea mai apropiată ființă în război și care m-a protejat ca un «scut divin»”, a spus Ilie Ciocan.

Un județ al longevității

Județul Vâlcea, unde locuiește Ilie Ciocan, este cunoscut pentru speranța de viață ridicată, care depășește 81 de ani, fiind singurul județ din România unde acest indicator trece de 80 de ani. Bucureștiul se află pe locul al doilea, cu o speranță de viață de 78 de ani. Comuna Galicea, în care locuiește Ilie Ciocan, este renumită pentru longevitatea locuitorilor săi, având câteva persoane trecute de o sută de ani la o populație de 3.300 de locuitori. Această zonă este un adevărat exemplu de sănătate și rezistență, reflectată și în povestea impresionantă a lui Ilie Ciocan.

O viață exemplară și inspirațională

Ilie Ciocan rămâne un simbol al rezistenței și curajului, atât prin anii săi de viață, cât și prin sacrificiile făcute în timpul războiului. Cazul său este un exemplu inspirator pentru toți românii, arătând că spiritul de luptă și devotamentul pentru țară pot aduce recunoaștere și respect chiar și la vârste înaintate. Ministerul Apărării a transmis urări de sănătate și recunoștință pe pagina de Facebook a instituției, omagiind longevitatea și contribuțiile sale.

Într-o lume în continuă schimbare, povestea lui Ilie Ciocan este o reamintire a valorilor perene ale curajului, sacrificiului și devotamentului. Este o mărturie a puterii umane de a depăși adversitățile și de a trăi o viață plină de semnificație. În timp ce sărbătorește 111 ani, Ilie Ciocan nu este doar cel mai vârstnic om din România, ci și un adevărat erou național, un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare.

Acest eveniment special ne amintește de importanța recunoașterii și respectului pentru cei care au trăit și luptat pentru libertate și independență. Ilie Ciocan, cu viața sa plină de experiențe și înțelepciune, este un testament viu al istoriei și valorilor care ne definesc ca națiune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: