Redactia.ro
Home » Știri » Nu se mai dau vouchere de vacanță pentru bugetari. Anunțul venit de la Guvern

Nu se mai dau vouchere de vacanță pentru bugetari. Anunțul venit de la Guvern

Premierul Florin Cîțu a precizat că în 2021 nu se vor mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul bugetar. Motivul ar fi că, în anii trecuți, 2019 și 2020, voucherele de vacanță nu au fost folosite. 

 

Nu se mai dau vouchere de vacanță pentru bugetari

Decizia a fost luată în ședința de Gurvern. După ședință, premierul Florin Cîțu a explicat de ce nu se emit anul acesta vouchere de vacanță.

În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță. Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Astfel, anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020, care nu au fost folosite. Din 2022 urmează să se reia acordarea voucherelor de vacanță, dacă bugetul va permite acest lucru. Prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 milioane de lei.

Fostul ministru al Turismului din guvernarea PSD, Bogdan trif, l-a criticat pe premierul Florin Cîțu, pe tema neacordării voucherelor de vacanță. Acesta a mai precizat că, din discuțiile cu alți funcționari din Guvern, a aflat că se pregătește și majorarea cotei de TVA pentru turism. O altă măsură prin care premierul Florin Cîțu vrea să economisească bani la buget este eliminarea transportului gratuit la studenți și eliminarea sporurilor acordate prefecților. Mai mult, premierul a declarat că sporurile bugetrilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, având în vedere reducerea cheltuielilor.

Prin aceste măsuri, premierul speră să economisească 2 miliarde de lei la buget.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: