Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu toate alimentele se țin în frigider! Lista cu produsele care nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute

Nu toate alimentele se țin în frigider! Lista cu produsele care nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute

O credință comună în rândul gospodinelor de pretutindeni este faptul că toate alimentele ar trebui păstrate în frigider, însă acest lucru nu este recomandat de specialiștii în domeniu. Fiecare produs are propriile sale proprietăți, iar temperatura scăzută poate afecta gustul, textura și consistența acestora. Astfel, chiar dacă ne dorim ca mâncarea să poată fi consumată pentru mai mult timp, ajungem, de fapt, să o aruncăm mai repede.

Înainte de a depozita toate cumpărăturile în frigider, este recomandat să ne informăm în ceea ce privește condițiile de păstrare ale acestora. Pentru unele dintre ele este ideal să fie păstrate la temperatura camerei, iar altele să fie depozitate în dulapuri sau spații închise și răcoroase.

Pentru a veni în ajutor gospodinelor, vă punem la dispoziție în cele ce urmează o listă cu alimente care nu ar trebui păstrate în frigider. Lista este, în realitate, mult mai lungă, așa că înainte de a depozita un produs într-un anumit spațiu, cel mai bine este să citim în prealabil ambalajul sau să ne informăm dintr-o sursă sigură. În caz contrar, acest fapt ar putea cauza probleme serioase de sănătate.

Lista cu produsele care nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute

1. Uleiul

Producătorii de ulei ne recomandă ca recipientele să fie păstrate într-un loc răcoros și ferit de lumină, care să-i protejeze proprietățile și consistența. În cazul în care ajunge în frigider, acesta va deveni tulbure și vâscos, iar utilizarea lui va fi mult mai dificilă. Dacă alegem să îl depozităm într-un spațiu unde lumina soarelui pătrunde cu ușurință, riscăm ca acesta să se râncezească și să nu mai poată fi consumat.

2. Dressingurile pentru salate

Acest produs trebuie depozitat cu mare grijă, în funcție de ingredientele pe care le conține. Dacă dressingul este predominant alcătuit din ierburi, ulei și oțet, acesta trebuie păstrat într-un raft ferit de lumină. Totul se schimbă atunci când acesta conține maioneză sau alte asemenea ingrediente, deoarece în acest caz este necesar să fie păstrat în frigider.

3. Siropul

Fiind un preparat care de obicei conține ingrediente care-l fac să se păstreze foarte bine, nu este nevoie să fie depozitat în frigider. Temperatura scăzută contribuie la modificarea consistenței și uneori a gustului, ceea ce-l face foarte dificil de consumat ulterior.

4. Ciocolata

Acest produs a creat o adevărată vâlvă în rândul consumatorilor în ceea ce privește depozitarea sa. Nu puțini sunt cei care preferă să țină acest aliment dulce în frigider, însă ajung de foarte multe ori să îl arunce dacă a fost acolo pentru prea mult timp. Acest lucru de datorează stratului alb care se formează la suprafața ciocolatei, dar și a mirosurilor celorlalte alimente care au fost absorbite.

5. Ouăle

Un aliment care obligatoriu ar trebui păstrat la frigider la prima vedere, însă acest lucru nu este adevărat. Ouăle pot fi depozitate cu încredere pentru câteva zile la rând în cămară sau într-un loc cu o temperatură relativ scăzută, deoarece conțin bacterii care le protejează împotriva alterării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: