Redactia.ro
Home » Știri » Nu Wuhan e locul de origine al coronavirusului. Descoperirea făcută de OMS

Nu Wuhan e locul de origine al coronavirusului. Descoperirea făcută de OMS

Coronavirus Wuhan

Locul de origine al coronavirusului s-ar putea să nu fie orașul Wuhan din China, potrivit ultimelor declarații ale oficialilor de la Organizația Mondială a Sănătății.

OMS: Este posibil ca Wuhan să nu fie locul de origine al coronavirusului

Deși epicentrul infecțiilor de coronavirus a fost considerat până la acest moment orașul Wuhan din China, este foarte posibil ca acesta să nu fie, în realitate zona în care a apărut acest virus.

Afirmația îi aparține unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, care a atras atenția asupra faptului că semnalul de alarmă din Wuhan nu este echivalent cu debutul pandemiei în acel loc.

“Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Pentru a pune capăt speculațiilor și pentru a stabili cu exactitate care este zona de origine a COVID-19, China și OMS vor alcătui împreună o echipă internațională de specialiști care să se deplaseze în orașul Wuhan, de unde să adune date care să arate dacă acela este epicentrul de infecții cu Sars-CoV-2.

Echipă comună a OMS și a Chinei pentru descoperiri privind COVID-19

Directorul general al OMS a spus că acea echipă deja și-a încheiat misiunea și acum tot ce mai au de făcut este să cerceteze originea virusului.

„Echipa avansată a OMS care a călătorit în China și-a încheiat acum misiunea și urmează să se întreprindă eforturi comune pentru identificarea originilor virusului”, a transmis directorul general al OMS.

Astfel, a fost elaborată o echipă de lucru cu experți din toată lumea, care trebuie să stabilească dacă Wuhan a fost cu adevărat locul în care coronavirusul s-a transmis pentru prima dată la oameni.

„Ca urmare a acestor eforturi, OMS și experții chinezi au elaborat termenii de referință pentru studiile și programul de lucru pentru o echipă internațională, condusă de OMS. Echipa internațională va include oameni de știință și cercetători de frunte din China și din toată lumea”, a explicat directorul general al OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: