Redactia.ro
Home » Știri » Numărul de locuri de muncă remote a scăzut abrupt în 2023. Angajații români s-au întors în birouri 

Numărul de locuri de muncă remote a scăzut abrupt în 2023. Angajații români s-au întors în birouri 

Numărul de locuri de muncă remote a scăzut abrupt în 2023. Angajații români s-au întors în birouri 

Numărul de locuri de muncă remote a scăzut abrupt în 2023. Angajații români s-au întors în birouri. Iată toate detaliile!

Numărul de locuri de muncă remote a scăzut abrupt în 2023

Pandemia de COVID-19 a adus o creștere semnificativă a muncii de la distanță în multe țări din întreaga lume, inclusiv în România, dar odată cu evoluția situației preferințele angajatorilor și ale angajaților în ceea ce privește munca la distanță s-a schimbat.

Numărul de locuri de muncă remote, de acasă, a scăzut abrupt pentru prima oară în ultimii trei ani, iar dorința tinerilor de a lucra remote este tot mai mare, potrivit platformei de job-uri eJobs: 

„Despre reîntoarcerea masivă a angajaților la birou se discută deja de mai bine de un an, însă până acum acest lucru s-a făcut în pași mici, etapizat și fără să se vadă un impact major asupra numărului de poziții remote scoase în piață. Explicația stă în faptul că angajatorii știau că această opțiune a devenit, în timp, o condiție importantă pentru cei care căutau să se angajeze, condiție pe care nu o puteau ignora într-un climat caracterizat de un deficit de candidați.

Deși tendința este de a readuce oamenii înapoi la birou, pentru angajatorii care au dificultăți în a găsi candidații potriviți, poate deveni un avantaj competitiv major acest tip de flexibilitate prin care oferă angajaților libertatea de a alege cum doresc să lucreze – la sediu, de acasă sau hibrid”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, citată de economedia.ro.

Aceasta susține că cei mai interesați de aceste joburi remote sunt candidații cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani. 

De ce sunt tot mai căutate locurile de muncă remote

În general, munca remote este bine cotată în zilele noastre, datorită avantajelor pe care le oferă angajaților și angajatorilor. Aceste avantaje includ flexibilitatea programului, economisirea timpului și a costurilor de transport, accesul la o gamă mai largă de locuri de muncă și oportunitatea de a lucra cu oameni din alte țări sau culturi.

În plus, tehnologia modernă a făcut posibilă munca remote la scară largă, ceea ce înseamnă că există o gamă largă de locuri de muncă care pot fi realizate la distanță, în multe domenii și industrii.

De asemenea, munca remote poate avea un impact pozitiv asupra productivității și a satisfacției angajaților, deoarece aceștia pot avea mai mult control asupra mediului lor de lucru și pot fi mai puțin stresați de factori externi, cum ar fi traficul sau agitația din birou.

Cu toate acestea, este important de menționat că munca remote poate avea și dezavantaje, cum ar fi sentimentul de izolare sau dificultățile în comunicarea cu colegii sau cu managerul. Totodată, este posibil ca anumite poziții sau industrii să nu fie potrivite pentru munca remote. 

 

 

Sursa foto:mylibrary24.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: