Redactia.ro
Home » Știri » O asistentă de la UPU a fost testată pozitiv cu coronavirus. Medicii și asistentele au intrat în izolare

O asistentă de la UPU a fost testată pozitiv cu coronavirus. Medicii și asistentele au intrat în izolare

Coronavirus spitale

O asistentă de la UPU Cluj a fost confirmată cu coronavirus. Mai mulți medici și asistenți au fost testați pentru COVID-19 și băgați în izolare preventivă. Asistenta se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Asistentă de la UPU Cluj infectată cu COVID-19

Pandemie de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, iar personalul medical continuă să fie expus la infecția cu noul virus.

Noi cazuri de infectări apar în spitalele din România din cauza echipamentelor de protecție care lipsesc. Deputatul Emanuel Ungureanu a anunțat miercuri seara pe pagina oficială de Facebook că o asistentă de la UPU Cluj a fost infectată cu coronavirus.

Conform acestuia, sursa infectării ar fi o pacientă care nu a fost depistată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe saloane ale spitatulului.

Mai mulți medici și asistente se află în izolare preventivă

Pentru a înlătura orice suspiciune de infectare, autoritățile au decis ca mai multe asistente și medici din sistemul de primiri urgențe să fie testați și băgați preventiv în izolare.

Deputatul cere ca epidemiologii să găsească repede sursa de infectare pentru a nu se răspândi.

Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU. Pe circuite unde sunt și pacieni cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major„, a scris Emanuel Ungureanu.

Personalul medical de la UPU Cluj se plânge că nu există echipamente de protecție, iar directorul medical nu ar fi făcut proceduri de instruire pentru protecția infirmierelor.

Situație dramatică la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj!O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul…

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Miercuri, 25 martie 2020

Totodată, ministrul sănătății, Victor Costache a anunțat că toți bucureștenii ar putea fi testați pentru coronavirus, dar acest lucru se poate întâmpla în momentul în care se pot efectua peste 1.000 teste pe zi.

La capacitatea de testare din București, autoritățile medicale ar avea nevoie de cirva 2.600 de zile pentru a-i testa pe bucureșteni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: