Redactia.ro
Home » Știri » O bătrână a fost abandonată într-un cort, la marginea satului! Autoritățile nu rezolvă nimic: ”Așa e legea”

O bătrână a fost abandonată într-un cort, la marginea satului! Autoritățile nu rezolvă nimic: ”Așa e legea”

O bătrână a fost abandonată într-un cort

O bătrână din Gorj a fost abandonată într-un cort, la marginea satului. Alungată de familie și autorități, bătrâna trăiește de câteva săptămâni pe câmp, sub cerul liber și îngheață de frig.

O bătrână a fost abandonată într-un cort

Tanti Nuța, așa cum au aflat reporterii de la digi24.ro, a dus mereu o viață tumultoasă și plină de griji. Născută în Prigoria, a ajuns în urmă cu doi ani să locuiască în Schela, județul Gorj. Mutată cu fratele ei într-o casă părăsită, a fost imediat gonită de săteni atunci când singurul ei sprijin a plecat din sat.

Acum, bătrâna a fost abandonată într-un cort, la marginea satului, găsindu-și alinarea în ochii celor patru câini și cinci pisici cu care împarte zilnic o coajă de pâine. Mărăcinii în care tanti Nuța și-a găsit adăpostul nu o va ajuta să treacă peste iarna grea. ”Nu vă e frig noaptea?”, a fost întrebată de repoert, iar răspunsul ei a fost cutremurător: ”Păi ce să fac?!”.

Trăiește cu ce poate și își face de lucru pentru a nu se gândi la răul care i-a cuprins toată viața. Aceasta a povestit că ăși face focul atunci când ”o ia cu frig” și că trăiește ”cum poate..mai fac o mătură”.

Deși nu este singură pe lume, având o fiică care să știe de ea, tanti Nuța își trăiește amărăciunea vieții singură și fără condiții. Fiica ei este plecată din țară, o caută rar și îi trimite bani la fel de rar. Același lucru s-a întâmplat și cu frații ei, care au abandonat-o fără să clipească.

”N-am putut, că stau și eu tot așa stau cu chirie, nu am nici eu”, a declarat fratele femeii, Aurel Turbatu.

Autoritățile locale știau despre situația femeii

Autoritățile din sat știu situația femeii care trăiește într-un cort pe câmpul de la marginea localității. Tot ce au făcut pentru ea a fost să găsească o locuință aproape la fel de insalubră ca și cortul și care are nevoie de reparații pentru a fi locuită, soba pe care bătrâna ar trebui să o folosească la încălzit este derâmată.

”Acuș o fac acum. Dar îmi trebuie niște pământ. Să-mi aduceți niște pământ.”, i-a rugat bătrâna pe reporteri.

Asistentul comunitar susține că birocrația din România nu le dă voie autorităților să o ajute și sunt cu mâinile legate în acest caz. Însă nu este doar acest caz, pentru că, la fel ca tanti Nuța sunt mulți dintre bătrânii României pentru care iarna care bate la ușă e, de departe, cel mai negru coșmar.

”În centrele de la DGASPC nu se poate intra fără un certificat de handicap. Dânsa nu intră în competența noastră. Nu e domiciliată, nu e luată în spațiu… Așa este legea!”, a declarat asistentul comunitar Constantin Cotan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: