Redactia.ro
Home » Stil de viață » O bătrână, de 80 de ani, a sunat la 112 pentru a primi pastile. Ce răspuns i-au dat oamenii legii

O bătrână, de 80 de ani, a sunat la 112 pentru a primi pastile. Ce răspuns i-au dat oamenii legii

O bătrână a sunat la 112 pentru a primi medicamente.

Zilele trecute, în Bacău, o femeie în vârstă de 80 de ani a dat dovadă de curaj și s-a adresat Poliției pentru a solicita ajutor într-o situație dificilă. Confruntându-se cu temperaturi scăzute și imposibilitatea de a ieși din casă pentru a-și procura medicamentele necesare, pensionara și-a găsit soluția într-un apel la Poliție, iar răspunsul primit a fost unul care a surprins și impresionat mulți oameni.

Femeia, conștientă de faptul că condițiile meteorologice nefavorabile și starea sa de sănătate o făceau nedeplasabilă, singură și neajutorată, a sunat la numărul de telefon al Poliției Locale a Municipiului Bacău (0234/986). Apelul a fost un strigăt de ajutor în fața imposibilității de a se deplasa până la farmacie pentru a-și achiziționa medicamentele prescrise.

Cum au reacționat polițiștii

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei au răspuns prompt apelului pensionarei și au acționat într-un mod admirabil. Aceștia s-au deplasat la farmacie, au preluat rețeta de medicamente a femeii și au cumpărat produsele de care aceasta avea nevoie. Gestul lor nu s-a oprit aici, deoarece au livrat medicamentele la domiciliul pensionarei din str. Războieni.

Remarcabil este faptul că polițiștii nu au cerut contravaloarea medicamentelor, oferindu-le gratuit femeii care se confrunta cu dificultăți.

Povestea acestui gest admirabil a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Poliției Locale a Municipiului Bacău. „Polițiștii locali au venit în sprijinul unei persoane aflate în dificultate
Marți, 09.01.2024, în jurul orelor 19.00, o doamnă în vârstă de aproximativ 80 ani ne solicita sprijinul prin telefonul cetățeanului 0234/986.
Condițiile vremii nefavorabile și faptul că este o persoană nedeplasabilă, singură și neajutorată, a determinat-o să apeleze la colegii noștri, pentru a-i aduce de pe o rețetă medicamente de la farmacie. Un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei s-a deplasat la farmacie, a cumpărat medicamentele prescrise de care avea mare nevoie și le-a înmânat persoanei în cauză, la domiciliul său din str. Războieni, fără a-i solicita contravaloarea lor.
În această perioadă persoanele în vârstă au nevoie de sprijin, mai ales dacă au și anumite probleme de sănătate, de aceea vă îndemnăm să aveți bunăvoință și dacă aveți vecini în vârstă să le fiți sprijin!
Vă transmitem și faptul că suntem deschiși la astfel de solicitări și că putem veni în ajutorul cetățenilor din municipiul Bacău aflați în situații similare!”, se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

Oamenii laudă fapta polițiștilor

Această acțiune umanitară a fost apreciată de internauți, care au transmis mesaje de felicitare și recunoștință polițiștilor pentru implicarea și sensibilitatea lor în fața nevoilor comunității. „Felicitări, sunteți oameni minunați!”, „Bravo!” au fost doar câteva dintre reacțiile pline de apreciere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: