Redactia.ro
Home » Știri » O bătrână din Vaslui a primit o factură la gaze în valoare de 33.5 milioane de lei. „Era atât de bulversată citind atâtea cifre…”

O bătrână din Vaslui a primit o factură la gaze în valoare de 33.5 milioane de lei. „Era atât de bulversată citind atâtea cifre…”

GALERIE FOTO (2)

O bătrână în vârstă de 70 de ani din localitatea Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit în luna decembrie o factură la gaze a cărei valoare a speriat-o. Conform datelor disponibile pe factură, ar fi avut de achitat 33,5 de milioane de lei, sumă pe care nici măcar nu a îndrăznit să o citească.

O bătrână din Vaslui a primit o factură la gaze în valoare de 33.5 milioane de lei.

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat fiul bătrânei, Gabriel Mereuță pentru Ziarul de Vaslui.

Bărbatul a reușit să rezolve situația, dar a fost nevoie să contacteze distribuitorul de gaze de două ori. Nici a doua oară factura nu a fost cea cu valoarea corectă, fiind cu 1.500 de lei mai mult decât ar fi trebuit în mod normal.

„Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 de lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 de lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a povestit băiatul femeii.

Tot mai mulți români au primit facturi prea mari la gaze

După aceasta întâmplare, Gabriel Mereuță a decis să împărtășească povestea mamei sale în mediul online. În ultimele săptămâni, tot mai mulți români s-au confruntat cu asemenea situații, fără să știe cum să reacționeze. De cele mai multe ori, a fost vorba de persoane în vârstă, care nu și-ar putea permite să achite sumele foarte mari emise.

Un astfel de caz a fost cel al Aidei Tănase, în vârstă de 96 de ani. Bătrâna trăiește singură dintr-o pensie modestă, iar factura pe care a primit-o la gaze în luna decembrie a determinat-o să recurgă la măsuri extreme pentru a economisi bani. Are de achitat de 14 ori mai mult decât în lunile precedente (409 lei în comparație cu 20 de lei) , dar încearcă să se descurce cum poate mai bine.

„Eu încălzesc cafeaua, când fac la aragaz sau mai încălzesc mâncărică, dar foarte rar. Nu am nici centrală și nici nu pot să consum mai mult, mănânc de multe ori mai rece, dar e bună. M-am speriat foarte tare, vă dați seama că pentru mine a fost foarte greu. Mi s-a părut foarte greu. Nu știu cum cineva poate să îmi facă așa o faptă”, a povestit femeia în cadrul emisiunii ”Acces Direct”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: