Redactia.ro
Home » Sport » O campioană mondială a murit la maternitate! A stat în comă 10 zile

O campioană mondială a murit la maternitate! A stat în comă 10 zile

Bobana Velickovic, moarte, tir

Sportul din Serbia este în doliu. Bobana Velickovic, campioană mondială și europeană la proba de pistol cu aer comprimat a murit la maternitate.

Tragedia s-a petrecut duminică. Sportiva în vârstă de 31 de ani suferea de o boală rară, iar doctorii și-au dat seama mult prea târziu. 10 zile, Bobana Velickovic a fost în comă din cauza complicațiilor suferite la naștere. Mai exact boala s-a manifestat prin constricția vaselor de sânge în tot corpul. Pentru că boala sa a fost descoperită mult prea târziu, medicii nu au putut să o mai salveze. Nou-născutul este din fericire sănătos.

„Cu mare tristețe am aflat vestea dispariției multiplei campioane Bobana Momčilović Veličković, după o scurtă și grea suferință la Belgrad”, se arată în comunicatul Federației Internațională de Tir.

Bobana Velickovic, una dintre cele mai titrate sportive din Serbia

Bobana Velickovic era campioană mondială în proba de 10 m pistol cu aer și triplă campioană europeană. Ultimul titlu l-a câștigat chiar anul acesta la competiția de la Wroclaw. Velickovic a participat și la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice ( Londra 2012 și Rio 2016). Își dorea foarte mult să ajungă și la JO de la Tokyo de anul următor. Competiția din Japonia ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar a fost amânată pentru 2010 din cauza pandemiei de coronavirus.

„Bobana începuse să practice tirul de la vârsta de 9 ani. A dominat categoric ultima sa competiție și a contribuit și la titlul cucerit pe echipe, iar cu aceste două medalii de aur a devenit una din cele mai titrate sportive din Europa. Condoleanțe familiei, prietenilor și comunității sportive din Serbia” se mai scrie în comunicatul forului internațional.
Ministrul Sportului, Vanja Udovicic, şi preşedintele Comitetului olimpic sârb, Bozidar Maljkovic, au transmis și ei condoleanțe familiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: