Redactia.ro
Home » Știri » O cascadă din România s-a prăbușit chiar în locul în care turiștii se scăldau și făceau poze. Atrăgea anual mii de vizitatori

O cascadă din România s-a prăbușit chiar în locul în care turiștii se scăldau și făceau poze. Atrăgea anual mii de vizitatori

cascada clocota

Momente de panică în stațiunea Geoagiu Băi, județul Hunedoara, după ce cascada Clocota s-a prăbușit chiar în locul ocupat în mod frecvent de către turiști!

O cascadă din România s-a prăbușit în locul ocupat adesea de turiști

Cascada Clocota din Geoagiu Băi constituie unul dintre punctele de atracție deosebit de cunoscute în județul Hunedoara. Izvoarele sale termale, căzând de la o înălțime aproape de 20 de metri, au creat forme distinctive în calcarul și travertinul peretelui. Pe durata sezonului estival, cascada devine unul dintre punctele de mare aglomerație ale stațiunii, atrăgând mulți vizitatori care nu pot rezista ispitei de a se răcori în apele sale, conform informațiilor de pe adevarul.ro.

Oamenii aleg să urce pe „treptele” cascadei pentru a se plasa sub fluxurile termale, ignorând riscul posibilelor accidentări.

În dimineața zilei de luni, o parte din versantul cascadei s-a prăbușit, făcând să cadă în gol bucăți de stâncă de câteva sute de kilograme, însoțite de trunchiuri de copaci, asupra treptelor de la baza cascadei. Prăbușirea cascadei a avut loc chiar în zona frecvent ocupată de turiști. Din fericire, nu au existat victime.

„S-a prăbușit din senin, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Este un fenomen natural, dar care putea avea urmări mai grave. Unii turiști se așează sub cascadă. Eu le-am mai atras atenția că este periculos și că nu ar trebui să fie acolo, dar unii nu ascultă și chiar devin recalcitranți”, a declarat ghidul turistic Claudiu Șimonați din stațiunea Geoagiu Băi.

Cascada Clocota, principa atracție turistică din stațiunea Geoagiu Băi

Autoritățile locale au luat măsura de a amplasa o barieră din plastic pentru a menține turiștii la distanță de zona periculoasă de sub Cascada Clocota din Geoagiu Băi, deoarece alte rădăcini de copaci și fragmente de piatră ar putea cădea. Cu toate acestea, unii vizitatori continuă să se aventuzeze sub cascada respectivă și sunt nemulțumiți de faptul că le este interzis accesul în apă.

Apa Clocotei adună toate sursele termominerale din regiune, iar datorită temperaturii, în această zonă prosperă plante specifice apelor termale, iar animale precum salamandre găsesc aici un habitat adecvat. Cele 16 izvoare de ape termale care se contopesc în râul Clocota contribuie la menținerea fluidității acestuia chiar și în timpul iernii, prevenind înghețarea apei.

Fluxurile de apă au curățat rădăcinile copacilor așezați în partea superioară a platoului, aceștia prăbușindu-se și fiind înglobați în noile depuneri de travertin ale cascadei, rezultând forme verticale în straturi consecutive. Pe suprafața acestora, s-au dezvoltat mușchi și plante agățătoare, contribuind la aspectul neconvențional al cascadei, care atrage anual mii de turiști.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: