Redactia.ro
Home » Știri » O cerșetoare din România a fost reținută de americani! Ce au descoperit aceștia când au percheziționat-o

O cerșetoare din România a fost reținută de americani! Ce au descoperit aceștia când au percheziționat-o

O cerșetoare din România a fost reținută de americani! Ce au descoperit aceștia când au percheziționat-o

O cerșetoare din România a fost reținută de americani! Autoritățile au fost de-a dreptul șocate când au văzut ce ascundea aceasta în buzunar. 

O cerșetoare din România a fost reținută de americani! Ce au descoperit aceștia când au percheziționat-o

O cerșetoare din România a fost arestată de polițiștii din orașul american New Jersey după ce a fost prinsă cu o avere la ea. Femeia, în vârstă de 34 de ani, exploata mila trecătorilor spunând că are nevoie de bani pentru un bebeluș, dar în realitate era mai bogată decat unii dintre oamenii miloși care îi dădeau bani.

Atunci când a fost percheziționată de autorități, aceștia au găsit în buzunar avea deja 500 de dolari, în picioare cizme scumpe, haine de firmă și ultimul model de iPhone. Dorina Căldăraș a recunoscut senină că acesta era „jobul” ei, a primit o amendă și a fost lăsată să plece acasă.

”Am un bebeluș. Va rog, în numele lui Dumnezeu, ajutați-mă să cumpăr scutece și lucruri pentru copil”, scria cersetoarea pe o pancartă, la marginea unui trotuar din New Jersey.

Poliția a ridicat-o de pe stradă iar ofițerii au constat cu uimire că cerșetoarea era iubitoare de lux: purta haine scumpe de firmă, cizme Michael Kors, geantă Coach, avea ultimul model de iPhone și aproximativ 500 de dolari în geantă, relateaza dailymail.co.uk.

Dorina Căldăraș a recunoscut în fața polițiștilor că face parte dintr-un grup de femei care fac naveta zilnic, din cartierul Queens, din New York, in New Jersey, pentru a cerși. Polițiștii au lansat un apel către populație să nu mai ofere bani cerșetorilor.

Povestea sfâșietoare a acestui cerșetor din București

Ștefan, unul dintre oamenii străzii, din Capitală, are o poveste de viață sfâșietoare. Pentru a se putea întreține, este nevoit să cerșească, zilnic, și, deși cunoaște cinci limbi străine, nu și-a găsit până acum un loc de muncă.  Pe lângă toate acestea, se simte abandonat, deoarece părinții nu l-au dorit și, în plus, are și o problemă la ochiul drept.

Ștefan a fost descoperit la intrarea unui supermarket din apropiere de Parcul Cișmigiu. O femeie i-a aflat povestea de viață și i-a făcut-o publică pe rețelele de socializare.

“Sunt în Cișmigiu cu văru-miu.
– Hai până la Mega să-mi iau țigări.
– Fiți amabilă, puteți să-mi cumpărați și mie un gogoșar?
– Dar de ce un gogoșar? Cum vă cheamă?
– Ștefan.
– Și ce-i cu dumneavoastră, domn’ Ștefan?
Până Liviu iese cu pachetul de țigări din Mega eu și domnul Ștefan am ajuns deja la subiectul divinitate, ce înseamnă și de ce.
– Simt că sunt un slujitor al Lui Dumnezeu. N-ai nevoie de biserica pentru a te ruga.
Mă uit la el. E un om simplu. Nu vede cu ochiul stâng.
– Tatăl meu nu m-a dorit. Nici mama mea. Dar Dumnezeu m-a vrut. Vorbesc cinci limbi străine.
– Unde locuiți? Aveți familie?

Privește în gol. E un om trist. Înfometat. Singur. Mă gândesc la cât de norocoasă sunt.
– Aș vrea să vă ajut.
– Am 49 de ani. Sunt bun de muncă!
Zâmbește și începe să îmi povestească despre Europa. Liviu e în spate și urmărește scena fumând agale.
– Diana…
– Domnule Ștefan. Am să vă ajut. Vă promit!”, a povestit pe rețelele de socializare, Diana-Teodora Diaconeasa, Executive Vice President (EVP).

Etichete: